Artem Besedin, 25, spelar i Dynamo Kiev men är för svenskar kanske mest känd som spelare i det ukrainska landslaget. Nu ventilerar han sina homofobiska åsikter i Youtube-kanalen Själ till själ. Han kommer in på ämnet när han får frågan om han stöttar Prideparader, varpå svaret blir ”självklart inte”, rapporterar Russia Today.

”För det första så är det inte normalt. Det borde inte finnas personer med icke-traditionell sexuell läggning. Det finns killar och tjejer. Inget mer.”

Vidare berättar Besedin hur han upplevde Spaniens hbtq-community där han gjorde sin rehab efter en knäskada.

”Vi har också måttligt med sådant här, men i Spanien är det fullt av dem. Deras klubbar, deras flaggor, de går runt och håller hand. Jag kan inte titta på det. Jag har en son och jag vill inte att han ska växa upp med att behöva se homosexuella.”

Besedins homofobiska utspel kommer bara en vecka efter att den australiensiska fotbollsstjärnan Josh Cavallo kom ut som gay. Flera stora spelare jorden runt har visat sitt stöd för Cavallo och hbtq-communityt. Däribland  Zlatan Ibrahimović som uttryckte sitt stöd på Twitter där han delade Cavallos komma ut-video och skrev ”Du är en mästare. Fotboll är för alla. Stor respekt”