Magdalena Eriksson har öppet kritiserat att Qatar belönats med värdskapet av herrarnas fotbolls-VM. I en krönika för Inews förklarar hon att hon, som lesbisk, inte vill resa till ett land där homosexualitet är kriminaliserat. Till Fotbollskanalen svarade Fifa-chefen Gianni Infantino på kritiken med att ”allt inte är perfekt, i något land i världen.”

– Jag ber alla om att komma hit och engagera sig, att prata och övertala. För förändringar sker även i Europa, och det bara genom tid och för att folk engagerat sig i diskussioner. Vi kan inte tro att saker och ting förändras om vi bara stannar hemma och kritiserar, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Saker har förbättrats och kommer fortsätta att förbättras. Alla kommer vara välkomna hit till Qatar. Jag vet inte i hur många länder folk hade blivit så välkomnade som de kommer bli här.

Men till Expressen gör Eriksson det återigen klart att det inte blir någon Qatar-resa för henne, trots Infantinos uppmaning.

– Han har sin agenda och behöver säga det han har att säga.

– För mig personligen handlar det om att det är kriminellt att vara homosexuell i Qatar och därför skulle jag inte välja att åka på semester dit eftersom jag är homosexuell. Det är ganska enkelt för mig, och det kommer inte ändras oavsett vad han säger.