Den 22-åriga fotbollsspelaren Joshua Cavallo kom ut som gay i en känslosam video som han delade på sociala medier i oktober. Han blev med det något otroligt sällsynt – en öppet homosexuell manlig elitspelare.

Hans beslut att komma ut med sin läggning har hyllats av stora namn som Zlatan.

Men i lördagens match mellan Cavallos lag Adelaide United och Melbourne Victory i Australien var det slut på hyllningarna. Istället möttes han av homofobiska skällsord från motståndarlagets hejarklack.

Instagram väljer han själv att skriva om sina känslor kring mobbningen.

”Jag tänker inte låtsas som att jag inte såg eller hörde de homofobiska glåporden på matchen igår kväll. Jag kan inte beskriva med ord hur besviken jag är. Det visar att vi som samhälle fortfarande har de här problemen 2022. Det här borde inte accepteras och vi måste göra mer för att ställa dessa personer till svars. Hat kommer aldrig att vinna. Jag kommer aldrig be om ursäkt för att jag lever min sanning och är öppen med vem jag är utanför planen. Till alla unga som har fått utstå homofobi, håll huvudet högt och fortsätt jaga dina drömmar. Fotboll är en sport för alla oavsett vem du är, vilken färg din hud har eller vart du kommer ifrån.