Den 4 februari invigs vinter-OS i Peking och Sverige har många strålande idrottare på plats. Vi har kikat igenom OS-truppen och kan konstatera att det finns en del öppna regnbågsidrottare som drar på sig Sverige-tröjan. Främst från Damkronorna som flyger till Peking redan imorgon och spelar sin första match mot Japan den 3 februari.

 

Anna Kjellbin

Anna Kjellbin med flickvännen Ronja Savolainen.

27-åriga Anna Kjellbin är en del av Damkronorna i OS 2022. Luleå-backen har varit tillsammans med finska elitspelaren Ronja Savolainen i två år och sen förra året spelar de båda i Luleå Hockey. Gulligt säger vi!

Ebba Berglund

Ebba Berglund med flickvännen Sarah Bujold.

Ebba Berglund, som är ny back i HV71, fick också en biljett till Peking med Damkronorna. 22-åringen från Örnsköldsvik är tillsammans med kanadensiska lagkamraten Sarah Bujold.

Johanna Fällman

Johanna Fällman med flickvännen Kelly Murray.

31-åriga Johanna Fällman, även hon back, och spelar i Luleå Hockey följer med till Peking. Fällman har sen ett år tillbaka varit tillsammans med hockeyspelaren Kelly Murray från Kanada.

Lina Ljungblom

Lina Ljungblom

Modos forward Lina Ljungblom, 20, är också en av Damkronorna. I SDHL:s sommarprat minns hon tillbaka till en svår men avgörande utskällning hon fick av tränaren Ylva Martinsen under Finnkampen med U18-landslaget, och hur just den utskällningen skulle hjälpa henne navigera hockeyn framåt.

”Jag och min första flickvän hade gjort slut några dagar innan den här hockeycampen, och nu skulle vi spela ihop under turneringen. Ja, det var ingen lätt match om man säger så. Känslorna tog över och jag var extremt dålig ute på isen. Tror många känt känslan när sin ‘sin första riktiga kärlek’ tagit slut. Det var det enda jag kunde tänka på och det kändes som hela jorden vändes upp och ner.”

Sandra Näslund

Sandra Näslund med flickvännen Hanna.

Skicrossåkaren Sandra Näslund vinner allt – hela tiden, och hon är sannolikt Sveriges säkraste guldchans Peking. 25-åringen från Kramfors kammade hem en ärad fjärde plats på OS i Sotji 2018 (vilket hon själv inte var särskilt nöjd med).

Näslund är tillsammans med läraren Hanna.