”Jag tänker inte låtsas som att jag inte såg eller hörde de homofobiska glåporden på matchen igår kväll. Jag kan inte beskriva med ord hur besviken jag är. Det visar att vi som samhälle fortfarande har de här problemen 2022″ skrev Josh Cavallo själv efter att han utsatts för homofobi från fotbollslaget Melbourne Victorys supportrar.

Cavallos lag Adelaide United anmälde hatet och nu har Australiens fotbollsförbund bestämt att motståndarlaget är skyldiga att böta för deras supportrars beteende.

– Ett fåtal individer har betett sig på ett sätt som inte reflekterar fotbollens värderingar. Jag vill vara tydlig med att beteendet från de åskådare som använde homofobiska glåpord mot Cavallo var helt oacceptabelt, säger James Johnson, vd för Australiens fotbollsförbundet.

I beslutet om hur böterna mot Melbourne Victory skulle sättas togs i beaktning att klubben var snabba med att officiellt fördöma deras supportrars beteende och för att de poängterat att de fans som deltagit i hatet och identifieras kommer att portas från framtida matcher.

Böterna blev 5 000 australiska dollar vilket motsvarar drygt 33 000 svenska kronor.