Sommaren 2020 kom den engelskfödda tidigare professionella fotbollsspelaren Thomas Beattie ut som gay i en intervju med ESPN.

– Jag är Thomas Beattie. Jag är bror, son, vän, före detta fotbollsspelare, entreprenör och en jobbigt tävlingsinriktad grabb. Jag är en hel del saker, och en av dessa är att jag är gay, sa Beattie och förklarade att han inte vågat komma ut under sin långa karriär på grund av en icke-tillåtande miljö.

Till Goal ser han nu tillbaka på skallskadan som han fick på fotbollsplanen 2015 när han spelade för Warriors i Singapore, en skada som var så allvarlig att det skulle bli hans sista match någonsin.

– Jag hoppade för att nicka och vi slog huvuden mot varandra. Jag fick flera frakturer i frontalloben, båda mina ögonhålor krossades och jag fick en hjärnblödning av smällen. Jag hade frakturer bakom ögonen. Det var som en skada från en bilolycka,

– Det var en mardröm att gå igenom men jag ser tillbaka på det som en vacker mardröm. Fotboll var allt jag någonsin känt till, jag hade förlorat något jag älskade – men jag hittade mig själv i den processen, säger Beattie och minns ögonblicket han bestämde sig för att komma ut.

– Jag gick från operationssalen och tänkte ‘jag tänker inte spendera en enda dag till med att behaga personer som jag kanske aldrig ens kommer att träffa’.  Det blev som en katalysator för mig att lära mig att omfamna varje del av den jag är och vara okej med det. Hade jag spelat fotboll idag hade jag nog fortfarande inte kommit ut.