Efter att 17-årige storspelaren Jake Daniels kom ut som gay tidigare i veckan har han överösts av stöd och varma kommentarer. Till och med den brittiska premiärministern Boris Johnson och Storbritanniens tronarvinge prins William har hyllat Daniels mod.

I samband med de positiva tillropen uppdagades att Blackpool-spelaren Marvin Ekpiteta tidigare har gjort flera homofobiska inlägg på Twitter mellan 2012 och 2013. Bland annat har Ekpiteta delat en artikel om att Nigeria 2013 skrev under en lag som förbjuder samkönade äktenskap och partnerskap. Till delningen hade Ekpiteta postat ”klappa händer-emojin”.

Han har nu raderat sina gamla homofobiska tweets och istället lagt upp en ursäkt och förklarar att han är stolt över sin lagkamrat som kommit ut och gör klart att hans värderingar har ändrats.

”Jag vill helhjärtat be om ursäkt för det kränkande och olämpliga språk jag använde, och det budskap jag förmedlade. Under de år som jag arbetat mot att bli proffsspelare har jag haft turen att arbeta med en stor bredd av olika personer. Genom det har jag utvecklats och vuxit som person. Igår var jag stolt över Jake och alla inblandade i Blackpool FC för det som är ett enormt positivt steg för fotbollen. Jag skäms över kommentarerna jag gjorde som 17-åring, för nästan ett decennium sedan, de reflekterar inte på något sätt mina värderingar idag eller det jag tror på som person och lagkamrat. Fotboll måste vara en plats där alla kan känna sig fria att vara sitt sanna jag, och jag är ledsen över att mina tidigare kommentarer föreslår något annat. Jag tar fullt ansvar för dessa inlägg, och jag är ledsen.”

Jake Daniels har svarat på Ekpitetas ursäkt och slår fast att det inte definierar vem han är idag.

”Jag är stolt över att vara din lagkamrat och en del av Blackpool-familjen. Vi flyttar fotbollen framåt tillsammans” skriver Daniels.