I slutet av juli bojkottade sju rugbyspelare från laget Manly Sea Eagles en match eftersom laget hade bestämt att alla skulle spela i speciella klubbtröjor med Pride-detaljer för att visa stöd för hbtqi-communtiyt. Något som spelarna vägrade göra på grund av ”kulturella och religiösa skäl”.

Ett ställningstagande som Cronulla-Sutherland Sharks-stjärnan Toby Rudolf gjorde klart att han inte skulle ha tagit. I en intervju med The Sydney Morning Herald berättar han om sin kärlek till hbtqi-communityt och avslöjar att han mer än gärna hånglar loss med gaykillar.

– Jag uppfostrades av ganska många gay och lesbiska communitymedlemmar. Min farbror är gay och min gudmor är gay, det finns otroligt mycket kärlek inom det communityt, säger han och fortsätter:

– Sexualitet är väldigt flytande. Jag har kysst många gaykillar, många heterokvinnor och många lesbiska kvinnor. Jag är inte enkelspårig. Kärlek är kärlek och jag älskar att dela det med alla.

Vidare förklarar han att han ser sig själv som heterosexuell men att han är öppen för ”båda könen” och att hans favoritställe att festa loss på är Sydneys gaykvarter.

– Jag älskar att dansa utan tröja och ha kul på Oxford street till 02 på morgonen.