I somras gick Zander Murray för första gången i en Prideparad, något som han tidigare undvikit i rädsla för att outas som gay.

Upplevelsen var så stark att han för snart två veckor sedan bestämde sig för att gå ut med sin läggning offentligt.

”Jag älskade det. Stämningen var otrolig och alla var så fria och lyckliga. Det var så härligt att bara få vara mig själv” sa Murray i en intervju som publicerades på klubben Gala Fairydean Rovers hemsida.

Han berättade att han själv inspirerats av den minivåg av professionella fotbollsspelare som kommit ut den senaste tiden, som Jake Daniels och Josh Cavallo. Och hoppades att hans öppenhet skulle inspirera andra.

På sin Twitter delar han nu med sig av ett meddelande som han fått från ett ungt fan som visar att Murray lyckades göra just det.

”Jag ville bara berätta att du har varit en stor inspiration för mig att komma ut till mina lagkamrater och min familj. Som en ung fotbollsspelare tycker jag att det är svårt att vara mig själv som det är, att dessutom vara gay och hålla det hemligt var väldigt prövande. Det kändes otroligt när jag berättade för mina lagkamrater, de var superstöttande” skriver det inspirerade fanet.