Den 27 oktober 2021 spreds Adelaide-spelaren Josh Cavallos komma ut-video som en löpeld över internet. Den då 21-årige Cavallo sa att han länge tvekat på att berätta offentligt, men att han landat i att ”han är stolt över att vara gay”.

Stjärnskottet fick uppbackningen världen över, däribland från Zlatan som delade Cavallos inlägg på Twitter med texten: ”Du är en mästare. Fotboll är för alla. Stor respekt”.

I torsdags hade det alltså gått ett år sen Josh blev en världskändis, bara genom att vara sig själv. På Twitter reflekterar han över året som gått och vad det betyder.

”Jag stod framför kameran utan att veta om jag hade en framtid inom sporten. Att ta det där steget var inte bara för mig själv utan också för de personer runt om i världen som inte tror att det finns någon plats för dem inom idrotten. Tack till varenda en av er för erat stöd. Ni har inte bara hjälpt mig i min personliga resa, ni har också uppmuntrat så många andra att våga prova sina vingar och bli sig själva” skriver Cavallo.