– Det är fruktansvärt tragiskt att han behövde lämna in så tidigt och man hade önskat att allt såg annorlunda ut, säger Katarina Bäckström, Vice VD för Bee Kök & Bar, och god vän till Ulf sedan flera år.

– Ulf, och Bee Bar, har betytt otroligt mycket för Göteborg. Han myntade begreppet ”straight friendly” och det har verkligen blivit något som folk snappat upp. Jag är så tacksam att ha fått lära känna Ulf och vi lovar att driva vidare Bee som den viktiga mötesplats det blivit sedan Ulf och Sten startade.

Bee är en av Göteborgs mest synliga och populära barer som ständigt flaggar regnbågsstolt i centrala Göteborg. Nyligen fyllde den fyrfaldiga Gaygalavinnaren 12 år.
Ulf Olsson och Sten Gustavsson, träffades i kören Hellmans Drengar och ville göra något kul av sina sista arbetsår. Båda gav upp karriärerna för att 2007 smygstarta en söndagsklubb som senare skulle utvecklas till Bee.
– Krogerfarenheten hade vi genom att ha varit gäster i sjuttio år ihop. Vi hade också jobbat med kunder tidigare, och kände ju många människor som i sin tur skulle hjälpa oss att locka gäster, berättade Ulf för QX inför tioårsjubileet.

Bee blev Ulfs comeback på regnbågsscenen i Göteborg efter succén Nemo, klubben som tog över efter legendariska Bacchus under åttiotalet.

En av anledningarna till Bees framgång är Ulf och Stens idé om att vända på beprövade branschbegrepp.
– Vi hade direkt idéer som skilde sig lite från vad krogpersonalen var vana vid: Om personalen sa ”jamen så här gör man alltid på restaurang” så kontrade vi med att då kanske man inte skulle göra så. Vi ville få till ett nytänk, har Sten berättat för QX.

Att en regnbågsflagga skulle hänga utanför Bee kommunicerades ut från start.
– Vår tanke var ju ett vardagsrum för alla, där det inte spelar roll vem man är tillsammans med. Alla är välkomna, har Ulf berättat för QX.

– Vi är tacksamma för all glädje, framgång, utveckling, utmärkelser, skratt, långa dagar tillsammans med Ulf under dessa år, hälsar Ulfs kompanjon Sten Gustavsson.
Både han och Katarina Bäckström lovar att Bee Kök & Bar fortsätter sin omtyckta verksamhet som vanligt. I Ulfs anda och goda minne.