Reaktionerna på hur den sydafrikanska friidrottaren Caster Semenya har behandlats efter hennes överlägsna seger i 800 meter vid friidrotts-VM i Berlin har blivit hårda i Sydafrika.
Ordföranden för Sydafrikas Friidrottsförbund Leonard Chuene har valt att avgå som ledamot av IAAF (International Association of Athletic Federation).
Till tidningen News of the World som citeras av brittiska gaysajten Pink news säger han att eventuella könstest skulle ha skett i det tysta.
– Hur kan en flicka leva med detta stigma? Jag kommer att slåss för att försvara våra löpare.
Till tidningen Sunday Express sa han:
– Vi talar här om ett barn, vars namn har dragits i smutsen av en organisation som skulle veta bättre. Detta handlar enkelt och simpelt om rasism.
Till The Times säger talesmannen för IAAF Nick Davies att det hela inte handlar om ”fusk” och han utlovade att man skall vara ”känsliga”.
– Det är en hälsofråga, det handlar om en individ som är född kvinna, som har växt upp som en kvinna och som nu hamnat i en situation där hon får detta ifrågasatt.

Ett tusental supportrar mötte Caster Semenya vid ankomsten till Johannesburg i morse

När Semenya under tisdagen kom hem till Johannesburg möttes hon av omkring 1000 fans som hyllade henne som ”First Lady” och ”Simply the best”.

Oro för hatbrott efter mediahets mot Semenya