Under inledningen av hösten tränade laget intensivt för att ta ytterligare steg framåt som handbollslag. Spelet och spelarna har också utvecklats och det finns en nu en hel del kunnande i laget. Problemet hittills under säsongen har varit att få spelet att fungera även i matchsituationerna. Flera av lagen i den nya serien är också nya bekantskaper.
– Några av lagen vi mött under säsongen har varit riktigt bra och några av de lag som vi förra säsongen vann mot eller spelade jämna matcher mot spelar nu i den andra division 5 serien, säger Jens Willumsen spelande tränare i Snipers IF.

Premiärmatchen för säsongen spelades i slutet av september på bortaplan i Gustavsberg och Snipers gjorde en skaplig insats men förlorade ändå med 29-17. Efter premiären ute på Värmdö har laget blandat och gett. Spelet har stundtals varit ganska bra och det bästa spelet för säsongen presterades mot topplaget Sannadal. Tyvärr har spelet inte stämt särskilt väl i majoriteten av matcherna. Det blev heller inte bättre av att laget som ligger näst sist i tabellen, GT Söder, i matchen mot Snipers toppat laget och lånat in en hel förstauppställning från GT:s lag högre upp i seriesystemet och därför ganska lätt vann bottenmötet i slutet på november.
– Vi har underpresterat i försvarsspelet och varit för slarviga i anfallsspelet. Det duger inte och vi jobbar stenhårt för att få rätsida på det som inte stämt, säger Jens Willumsen.
Trots problemen har laget haft en god stämning under säsongen. Många av spelarna har tagit flera kliv framåt under hösten och tar nu mer ansvar under matcherna. Tyvärr har laget drabbats av ett par kännbara skador som försvagat spelartruppen under vissa perioder. Inför vårsäsongen är dock alla lagets spelare friska.

Snipers nästa chans att slå till med en seger kommer den 17/1 då serien vänder och laget spelar bortamatch mot HK V/H på Torvalla Sportcenter i Haninge. Sedan finns ytterligare sju chanser att vinna matcher och klättra uppåt i tabellen. Även om Snipers IF ligger sist så är laget bara två poäng efter GT Söder och fyra poäng efter Tungelsta IF
– Vi är optimistiska inför andra halvan av serien. Får vi allt att stämma på match finns det 3-4 lag i serien som vi absolut kan och ska slå, fortsätter Jens Willumsen.

I februari kommer Snipers IF att åka över till Oslo för att delta i Raballder Cup. Laget var också med och spelade Raballderturneringen 2008, vilket då var första gången som laget deltog i tävlingsmatcher.
– Det kommer att bli jättekul att komma tillbaka till Oslo och spela igen. Vi har verkligen utvecklats sedan förra gången och vi har stora möjligheter att ta oss långt i turneringen, säger en av lagets veteraner Kim Nilsson.
Turneringen går av stapeln 12-14 februari och har lockat 10 handbollslag på herrsidan. Snipers IF är det enda svenska laget som deltar i handbollsklassen, övriga lag är från Norge och Danmark. Raballder cup är Skandinaviens största årliga gayidrottsevenemang och förutom handboll kommer det även vara en innebandyturnering och volleybollturnering.

Förutom seriespelet och Raballder cup så siktar laget på att åka till Köln i sommar och delta i Gay Games. Gay Games har arrangerats sju gånger tidigare och i sommar är det Köln som står värd för en av dem största idrotts- och kulturevenemangen för HBT individer.
– Med Outgames färskt i minnet hoppas vi verkligen på att det blir en ny spännande resa till en stor internationell turnering säger Kim Nilsson.

Stockholm Snipers handbollslag tränar varje torsdag i Liljeholmshallen och vi brukar vara 10-12 spelare varje vecka. Laget är en mix av både homo och heterosexuella killar, det råder en öppen och vänskaplig laganda där alla är lika värda. Även handbollserfarenheten är varierande, allt från före detta division 2 spelare till nybörjare.
– Om du tycker det vore skoj att komma ner och provträna med oss kontakta oss då på vår klubb på qruiser. Alla är välkomna, såväl erfaren som nybörjare säger sektionsansvarig Ingemar Nilsson.


Matchbilder: