Berserkers hamnade i grupp C i Division 1 där man fick äran att möta regerande mästarna King’s Cross Steelers 1:a XV, Cologne Crushers, och Caledonian Thebans.

Lördagen började med en tung match mot de regerande mästarna King’s Cross. Berserkers, underskattade som gamla och slitna, inledde matchen med ett oerhört högt tempo i försvar och satte press på motståndet varje gång de rörde bollen. Enbart en straffspark på tre poäng skilde lagen åt i halvtid, KXS1 3-0 Berserkers. Mästarna såg märkbart chockade ut och rörde om i sitt lag för att kunna pressa svenskarna mer i andra halvlek. KXS1 skruvade upp tempot och lyckades trycka in två försök med följande poängsparkar och matchen slutade till sist KXS1 17-0 Berserkers.

Trots förlusten hade Stockholm satt en hög ribba för helgen och visat att det fanns rejält med styrka i laget. Regnet hade börjat falla när det var dags att ta sig an den andra matchen för dagen mot Cologne Crushers. Återigen kom Berserkers ut med ett aggressivt försvar som satte stopp för Cologne. Tyskarna försökte använda sina stora grabbar som en murbräcka för att få hål på det svenska försvaret. Men trots det stora övertaget i bollinnehav kunde inte Cologne bryta igenom, istället var det Berserkers som tog ledningen när en snabb kontring slutade i att Dave Matthews dök in för lagets första försök i turneringen. Kapten Danny Wadsworth satte den efterföljande sparken och laget kunde gå in i halvtid med en 7-0 ledning. Andra halvlek var sig lik, mycket bollinnehav för tyskarna men ett starkt svenskt försvar höll. Efter ett par minuters bollinnehav på Colognes planhalva skickade Berserkers bollen brett med fart och Brian Amerlynck avslutade med att sätta försöket och ställningen var nu 12-0 till Berserkers. Tyskarna pressade på och satte till sist ett försök men då var det för sent eftersom det var det sista som hände i matchen och vid slutsignalen var det vinst för Berserkers med 12-7.

Den sista gruppspelsmatchen mot Caledonian Thebans från Edinburgh spelades på söndag morgon. Efter en natts god sömn exploderade Berserkers tidigt. Gårdagens taktik var en stark defensiv men på söndagen var det full fart framåt som gällde. Berserkers gick in i halvtid med en bekväm ledning 22-0 efter en straffspark och försök av Danny Wadsworth, Dave Matthews, och Brian Amerlynck. I andra halvlek skruvade Berserkers upp trycket lite mer och med ytterligare försök från Danny Wadsworth, Dave Matthews, och Evan Graham slutade matchen till sist Berserkers 43-5 Caledonian Thebans. Resultatet innebar att Berserkers slutade tvåa i gruppen och hamnade i slutspelet där alla grupptvåor tävlade om Silver Pokalen.

I semifinalen väntade inga mindre än hemmalaget och turneringens värdar Madrid Titanes. Återigen var det regn och det skulle till en början påverka spelet. Den hala bollen innebar många tappade bollar och spelet blev hackigt och okoncentrerat. Berserkers fick en tidig straffspark men den missades och halvtid närmade sig med ställningen 0-0. Då får Berserkers helt plötsligt en straff nära Titanes försökslinje. Ett antal spelare vill sparka mot stolparna och säkra tre poäng innan halvtid men kaptenen Danny Wadsworth väljer istället en klunga, som vart en styrka för laget hela helgen. Christian Nabung plockar bollen och går mot kortsidan, han släpper bollen till en framrusande Brian Amerlynck som störtar över och gör försök. Med en halvtidsledning 5-0 och nerver lugnade klev Berserkers ut med stärkt självförtroende i andra halvlek och gick tillbaka till det som funkat tidigare. Laget svingade bollar snabbt ut på kanterna och det gav omedelbar utdelning då Jonatan Lunera sprang in sitt första försök någonsin. Han följdes snabbt av Evan Graham och Markus Eriksson som båda satte sina försök. Med alla efterföljande sparkarna också satta säkrades ett slutresultat Berserkers 26-0 Titanes.

I silver-finalen väntade Birmingham Bulls. Ett stort och fysiskt engelskt lag som bara blivit starkare genom turneringen. Äntligen hade solen börjat skina i Madrid. Men det skulle börja segt för Berserkers. En klurig spark tidigt i matchen lät Bulls springa igenom och sätta ett försök, Bulls 7-0 Berserkers. Men Stockholm hade en massa erfarenhet i truppen och visste att det återstod mycket tid att spela. En tokoffensiv sattes in och slutade med att Jonathan Madison dök över linjen, Bulls 7-5 Berserkers. Kan man göra det en gång så kan man göra det igen, det var attityden från ett segersuget Stockholm och pressen fortsatte. Den här gången var det Eamon McConomy som satte sitt försök och med sparken efter säkrad stod det Bulls 7-12 Berserkers. Men dålig disciplin innebar att Berserkers gav bort en del straffar och efter ett par lyckade sparkar så ledde Birmingham i halvtid med 13-12. Under hela turneringen hade lag förväntade sig att Stockholm, med sin höga snittålder, skulle tröttna och vika ner sig men med ålder kommer erfarenhet och det skulle visa sig i andra halvlek. Berserkers hade vinden i ryggen och kapten Danny Wadsworth beslöt att sätta press på Bulls genom att ge de bollinnehavet men att sparka bollen till de djupt i deras egen planhalva. Berserkers utmanade Bulls genom att säga ”ha bollen ni men ska ni göra poäng måste ni springa hela planen mot våran defensiv.” Taktiken fungerade, med sån press i sin egen planhalva började Bulls göra misstag och till slut lyckades Berserkers pressa fram ett strafförsök och med sparken efter innebar det Bulls 13-19 Berserkers. Den dåliga disciplinen gav Bulls ytterligare en chans och med en konverterade straffspark var ställningen Bulls 16-19 Berserkers. Situationen var pressad men återigen sparkade Berserkers bollen djupt ner i Bulls planhalva och den här gången lyckades Stockholm sno tillbaka bollen och kontra in ett försök av Dave Matthews. Ställningen var nu 16-24 och domaren meddelade att efter återstarten skulle matchen var över. Bollen gick till Carl Lindeberg och veteranen sparkade ut bollen och till sist ljöd slutsignalen. 

Helgen avslutades med prisutdelning på Teatro Kapital i Madrid där Stockholm Berserkers fick fira sin första finalvinst i division 1 i IGR sammanhang. Nu återstår den inhemska säsongen i Sverige som börjar mot ett återstartat Linköping Griffons, och för damerna öppnas säsongen mot Stockholm Exiles RFC.