I klubbens historia har ingen simmare någonsin tidigare lyckats ta medalj i Gay Games, något som ändrades redan under första dagen av tävlingarna när Claes Lindgren tog guld på 200 frisim. Han satte därmed standarden för delfinernas insatser och tog själv ytterligare tre medaljer (guld på 200 ryggsim och 400 medley samt silver på 100 ryggsim). Daniel Ljuslinder tog silver på 50 och 100 bröstsim samt brons på 200 bröstsim och Matthieu Thuillier tog brons på 400 frisim.

Det svenska laget hade även fått ihop starka lagkappslag som tog silver på 4×50 frisim och 4×200 frisim samt brons på 4×50 medley. Utöver tidigare nämnda delfiner ingick även Fredrik Axling och Joakim Gräns i lagkappsuppställningarna. De fem medaljchanser som laget hade kalkylerat med slutade alltså med totalt 11 medaljer (3 guld, 5 silver och 3 brons).

Även om medaljer och personliga rekord är roligt så är det minst lika kul med alla vänliga och sociala människor från olika delar av världen som man hinner prata med under veckan. Att träffa gamla vänner igen och lära känna nya är det som gör tävlingarna till vad de är. Det viktigaste är egentligen aldrig att vinna, utan helt enkelt att delta och ha kul!

Stockholm Dolphins har under de senaste åren utvecklats kraftigt och blivit en välkänd simklubb ute på Europas HBT-tävlingar. Stärkta av framgångarna i Köln planerar de framåt och kommer nu närmast att skicka en trupp till en mindre tävling i Barcelona i mitten av september. Eurogames 2011 i Rotterdam är därefter nästa stora hållpunkt.

Om det är någon som är intresserad av att simma med Dolphins framöver är de mer än välkomna att ta kontakt via simklubbens qruiserklubb.

Joakim Gräns, Fredrik Axling, Daniel Ljuslinder, Claes Lindgren och Matthieu Thuillier. Saknas på bilden gör Andreas Tungsiri och Håkan Bylund som också deltog i tävlingarna.
Emil Mann knep sju medaljer i Gay Games Ännu fler svenska medaljer på Gay Games Svenska guldmedaljer första helgen