Fyra individuella idrottare har utmärkt sig särskilt bland svenskarna under spelen. Lars Afrell har tagit 4 guld, 1 silver och 1 brons i bordtennis, Claes Lindgren har tagit 3 guld och 4 silver i simning, Emil Mann har tagit 2 guld, 3 silver och 3 brons i friidrott och Daniel Ljuslinder har tagit 4 silver och 2 brons i simning. I avsaknad av ett svenskt lag i ishockeyturneringen deltog svenske Magnus Nordin i laget Colorado Climax som vann ishockeyfinalen mot Toronto Wolfs med 4-1. Dessutom har det blivit svenska silver- och bronsmedaljer i bland annat cykling och konståkning.

I lagidrotterna har det inte gått lika bra. Stockholm Snipers fotbollslag fick på onsdagen sin första vinst med 3-0 mot München Streetboys. Den följdes upp med ytterligare en seger mot Paris/Barcelona, men med en avslutande förlust på fredagen blev det till slut en 10:e plats för laget av totalt 15 i förstadivisionen. Handbollslaget hade otur med lottningen och hamnade i ”dödens grupp” tillsammans med både danska Pan och norska Raballders förstalag. Det blev tre raka förluster i gruppspelet och även förlust den avslutande placeringsmatchen.

Stämningen har varit mycket god bland svenskarna under veckan och spelen avslutades på lördagen med en avslutningscermoni.
Nästa Gay Games avgörs 2014 i Cleveland, USA.

Svenska delfiner simmade fort i Köln! Ännu fler svenska medaljer på Gay Games Svenska guldmedaljer första helgen

Från OutGames i Köpenhamn 2009: Medaljregn över Emil Mann