I helgen som gick var det dessutom dags för b-laget som i år spelar i Korpens 11-manna division 1 att göra säsongsdebut. Båda matcherna var schemalagda efter varandra på söndagen och försök att flytta någon av matcherna misslyckades. Snipers lyckades med prestationen att få ihop hela 28 spelare och kunde genomföra båda matcherna utan problem.

B-laget var först ut för dagen på Gubbängens BP där Polish Eagles stod för motståndet. Efter en ganska tidig Snipersledning med 2-0 kom motståndarna in i matchen och en bit in i andra halvleken kom kvitteringen till 2-2. Matchen stod och vägde och när man förväntade sig ett oavgjort resultat kom två sena mål och gav Snipers vinsten med 4-2. Ali Asghar gjorde två mål för Snipers.

Snipers A-lag uppställda

Någon timma senare var det dags för a-laget att spela sin tredje match för säsongen på Zinkensdamms IP. BK Träsket stod för motståndet, ett lag som brukar tillhöra bottenregionerna av serien. Snipers inledde matchen bra och pressade tidigt tillbaka motståndarna. Precis som i de tidigare matcherna fast ännu tydligare hade Snipers ett stort bollinnehav och skapade flertalet vassa chanser utan att få hål på motståndarna. Istället så var det Träsket som kunde ta ledningen med 1-0 på en lite tufft dömd straff efter en oturlig Snipers-hands i straffområdet, detta efter en dryg halvtimmas spel. Snipers kvitterade dock relativt snabbt.

Andra halvleken fortsatte som den första utan att Snipers kunde få in bollen. Det kom att dröja till knappa kvarten kvar innan Snipers kunde få in det rättvisa ledningsmålet till 2-1. Detta var proppen ur och innan domaren blåste av gjorde Snipers ytterligare tre mål och vann med klara 5-1. Två mål vardera av Andreas Olsson och Simon Bronegård angav tonen i matchen. Med segern lämnade Snipers jumboplatsen i serien och klättrade till plats fem av tio lag.

Nästa omgång möter b-laget Albion FC på Gubbängens BP söndag 13/5, 15.30 medans a-laget möter favorittippade Oranje FK på Östermalms IP måndag 14/5, 20.00.