Under första speldagen gällde det att placera sig så högt upp i gruppspelet som möjligt. Devilants gick ut hårt och vann första matchen mot holländska Einfach Gut. Efter en intensiv dag med fem matcher blev det totalt tre vinster mot lag från Tyskland, Holland och Danmark, och två oavgjorda matcher. Efter ytterligare två matcher under söndagen stod det klart att Devilants slutade på en fin tredjeplats av totalt nio lag på C-nivån. Därmed gick laget in i finalspelet för att göra upp om medaljerna. Väl i finalspelet visade sig laget från München och även det danska laget från Århus som laget tidigare vunnit över i kvalspelet vara för tuffa motståndare.

Malmö Devilants spelare Daniel var ändå nöjd med lagets insats trots förlusterna i finalspelet.
– Vi spelade riktigt bra och slog flera starka lag tack vare stor kämpainsats. Några av lagen är väldigt professionella och München som vann turneringen för andra året i rad borde nog egentligen spela på B-nivån. Men det viktigaste av allt var att vi hade en otroligt rolig helg, trots en stukad fot och en tillfälligt borttappad spelare, tillägger Daniel.

Senare på kvällen hölls det middag och prisceremoni med turneringens egna transa ”Muddi”. Efter middagen bar det av till stor avslutningsfest med dans och mingel bland cirka 200 andra volleybollbögar.

En tredjeplats är den hittills bästa placering Malmö Devilants haft i någon gayturnering. Men redan om några veckor hålls nästa volleybollturnering i Köpenhamn. Klubben hoppas då att det kommer några tillresta supportrar till Valbyhallen den 13-15 maj som kan heja fram laget till ännu ädlare valörer.

Nu börjar utomhussäsongen och laget välkomnar givetvis nya spelare. Inga förkunskaper krävs för att börja spela, bara man har viljan att utvecklas. Från start nu på söndag är alla välkomna till beachvolleybollplanerna vid gamla Malmö IP kl 14. Det går bra att kontakta klubben, antingen via Devilants Facebook-sida eller via hemsidan www.devilants.se.