Turneringen är för elvamannalag och kommer att spelas över två dagar mellan kl. 9 och 16. Tanken bakom cupen, förutom att ha roligt tillsammans, är att vara en enande kraft mellan fotbollsspelare oavsett sexuell läggning.

Från övriga Europa kommer tyska Ballboys Hamburg och isländska Styrmir. Dessutom deltar ett lag under namnet Team Unity, där spelare från olika håll av Stockholm och övriga Sverige ingår.

Fotbollsintresserade (och alla andra) är välkomna att titta förbi och njuta av skönspel, svettiga fotbollsspelare samt härlig stämning. För den som enbart vill se upplösningen går semifinalerna fredag den 3 augusti kl. 12.45 följt av finalen som blåses igång kl. 14.35.

Deltagarna i Unity Cup kommer samlas på Mälarpaviljongen på onsdagskvällen för en middag samtidigt som Viking Bears har sin välkomstkväll och på torsdagen är de bjudna av Stockholm Stad på en mottagning i stadshuset.
Förutom Unity Cup i Solna kommer Stockholm Berserkers ha en Rugby-cup i Årsta på fredag och Stockholm Dolphines en öppen Swim Along i Eriksdalsbadet även det på fredag.