Efter bara åtta minuter av matchen hade svenskarna hamnat i ett tungt 0-4-underläge, men när matchen var slut stod det 5-4 på resultattavlan efter en historisk vändning av svenskarna.

För tredje året i rad arrangerade HBT-idrottsföreningen HOT Helsinki en innebandyturnering, och uppslutningen var riktigt bra detta år. Det var 6 lag från 4 nationer som medverkade, med två lag från Helsingfors och vardera ett från Tammerfors, Stockholm, Oslo och Bern. I gruppspelet var det HOT Helsinkis andralag som dominerade. De vann 4 av 5 matcher och förlorade bara den avslutande matchen mot HOT Tampere som var betydelselös. Kampen om den sista finalplatsen stod mellan Stockholm Snipers och Raballder Oslo. De hamnade på samma poäng, men resultatet i inbördes möte var till Snipers fördel.

Finalen började mycket bra för finnarna som snabbt fick in hela fyra mål i matchinledningen. Det var ett par till synes enkla bollar som rann igenom Snipers-försvaret, och svenskarna såg chockade ut. Men med två snabba reduceringsmål av Martin Thompson var matchen fortfarande i liv i halvtidsvilan. Mats Lindberg satte ett tidigt mål i andra perioden och jakten på kvittering fortsatte. Med tre minuter kvar av matchen hade Martin Thompson hunnit med ytterligare två mål och vändningen var ett faktum. Matchen slutade 5-4 till svenskarna, vilket innebar den första turneringssegern för Stockholm Snipers på två år!

Turneringen avslutades med priscermoni och fest på nattklubben DTM. Förutom pris till guld-, silver- och bronsmedaljörerna blev det hederspris till GLSBe Berne för sitt långväga deltagande.