Stockholm All Stripes fotbollsherrar hade ett tufft 2021. Pandemin påverkade laget, precis som alla andra, med försenad och förkortad säsong. Tapp av spelare gjorde det tufft att få ihop tillräckligt med folk större delen av säsongen. Det slutade med att båda lagen i seriespel avbröt säsongen innan serien var färdigspelad. Efter en lång period på sex månader helt utan verksamhet påbörjar nu laget ett försök till nystart. I år väljer man att bara anmäla ett lag i seriespel, seriestarten i division 7E sker 24 april. Laget är alltid öppna för nya intresserade spelare.

I lördags var det dags för säsongspremiär då Stockholm All Stripes spelade en träningsmatch på Hammarbyhöjdens IP. Kuriosa är att just på denna plan var det som dåvarande Stockholm Snipers spelade sin allra första seriematch en dag i april 2007. Då slutade matchen 0-9 mot Folksam Fotboll. För helgens motståndet stod FC Jögeva Wolves från Jögeva i östra Estland. Lagen skulle ha mötts redan i mars 2020 men pandemin kom emellan, men nu blev det äntligen av. Motståndarnas ansvarige Kervin Kull berättar att All Stripes är det åttonde laget som de möter i Stockholm. Han berättar vidare att resan är en socialt evenemang i form av en 48-timmars kryssning med träningsmatch på plats i Stockholm. Sammanlagt 76 personer varav drygt 15 spelare kom till Stockholm.

Matchen på ett soldränkt Hammarbyhöjdens IP vanns av gästande FC Jögeva Wolves med 4-2 efter 2-1 i halvtid. Under första halvleken var det All Stripes som stod för det mesta av spelet och hade även klart flest målchanser. Det var dock esterna som hundraprocentiga i avsluten och tog tillvara på slarv från hemmalaget. All Stripes mål gjordes av Simon Bronegård på pass av Besar Amin. I andra halvleken tappad hemmalaget mycket av spelet och det blev jämnare. Wolves var fortsatt effektiva och gjorde mål på sina chanser, även i andra halvlek efter bjudningar från All Stripes. Hemmalagets andra mål gjordes av Nab på pass från Simon Bronegård. Trots förlusten så var spelet lovande och matchen var rolig att spela. Spelarna kände att det var skönt att komma igång igen.

Niklas Ek som bildade laget under 2006 berättar att  Christioffer Smitz gör comeback som tränare för laget som i år gör sin 16:e säsong i seriespel. Träningarna sker som tidigare på Stora Mossens IP och lagets hemmamatcher spelas på Stora Essinge IP. Niklas säger att pandemin satt sina spår på laget då sociala aktiviteter utanför planen nästan helt har uteblivit. Han har förhoppningar om att få upp glädjen och gemenskapen i laget igen genom en satsning på gemensamma sociala aktiviteter under året.