Första halvlek är en spelmässigt jämn historia, där Snipers dock har flest chanser. Det hetaste läget har dock motståndarna för dagen, Makkabi, där en av deras spelare med i princip öppet mål lyckas pricka den sista försvarande spelaren istället för nätmaskorna. Efter ett par fina lägen är det istället Snipers som tar ledningen i 43:e matchminuten genom Johan Nilsson, assisterad av Simon Bronegård. Resultatet känns rättvist i paus, även om Snipers är lite väl passiva i pressen på motståndarna. Utöver den heta chansen för Makkabi hotar de framför allt genom fasta situationer.

Inför andra halvlek pratas således att laget ska bli mer resoluta och ligga närmare motståndarna. Överlag är de avslutande 45 minuterna ungefär som de första, hyfsat jämt spel över banan, men Snipers är farliga på sista tredjedelen. Målet som betyder 2-0 görs av Jocke B. efter ett fint förarbete av Andreas Olsson. Precis som i första halvlek hotar Makkabi mest genom fasta situationer, men Snipers lyckas hålla nollan.

Simon Öhrlins vill berömma hela laget för insatsen, men ger dagens tre plus till kapten Linus Berg, mittfältsmotorn Luis Cures och keepern David Unnersjö-Jess.

Nästa drabbning för laget är redan nu på fredag, kl 20.00 på St Essingen. För motståndet står förväntade topplaget Oranje IF.