Det var full fart direkt och Snipers tog tag i taktpinnen. Redan efter 7 minuter får Snipers en billig straff som Simon Bronegård förvaltar väl. Det andra målet skapades genom att Mattias Schilcher som slog in en passning i straffområdet som Mr Bronegård tar ner mellan två backar och avslutar snyggt. I den 34:e minuten får Snipers sedan en hörna som Luis Cures lägger direkt in i målet genom ett innersrkruvat inlägg vid bortre stolpen. Kort därefter kommer Linus Linnros fri efter ännu en passning av den för dagen mycket duktiga Mattias Schilcher och Linus sätter kyligt avslutet över målvakten.

I halvtid var det alltså 4-0, Snipers dominerande över hela banan och laget hade det flytet som bara lag i medgång har. När andra halvlek började satte Oranje en helt annan press över hela banan och Snipers blev därför tillbakapressade och hade svårt att skapa något riktigt spel. Oranje hade dock svårt att skapa lägen. Orsaken till det kan tillskrivas det jobbet som hela Sniperslaget gjorde matchen igenom.

Oranje gjorde sitt enda mål i den 83:e minuten genom ett motlägg efter hårt jobb och lite tur, de var dock förtjänta av ett mål efter den uppryckning de gör i andra halvlek. I andra halvlek kan även nämnas att Thor Asmundsson kom i ett friläge som tyvärr inte gav utdelning och att mittbacksparet Mikael Smitz och Johan Nilsson gör ett helt felfritt jobb.