Snipers öppnar som sagt starkt, och tar redan efter ett par minuter ledningen med 1-0 då Simon Bronegård håller sig framme på en passning från Linus Linnros. Tio minuter senare är det dags igen, då Simon Öhrlin petar in en retur i öppet mål. Två mål mot noll, och det känns kassaskåpssäkert. Trean ramlar också in, men döms lite oklart bort. Bronegård bedöms ha knuffat sig fram till läget, men varken han eller någon annan förstår riktigt när det ska ha skett. Detta är ett av många märkliga domslut och båda lagen var tämligen eniga om att rättsskiparen troligtvis vaknat på fel sida.

Kanske gör den starka öppningen att Snipers slappnar av väl mycket, för innan halvtidsvilan har SUS både tagit över taktpinnen och tryckt in två bollar i mål. Andra halvlek fortsätter SUS vara det lag som spelar bäst, utan att skapa särskilt mycket. De tar dock inte helt orättvist ledningen efter ett hörnmål där Snipers återigen står på hälarna. Efter det styr Snipers om taktiskt och etablerar ett hyfsat tryck sista kvarten. Några chanser skapas också, men resultatet står sig och förlusten är ett faktum.

Chansmässigt är det jämnt, om inte till och med fördel Snipers, men spelmässigt ska SUS ha en eloge för en väl genomförd match.

Bäst i Snipers för dagen var mittback Micke Smitz och målskytten Simon Bronegård.