Det var inför en slutsåld Örjans vall som Sverige idag tog hem segern mot Italien. Första halvlek slutade mållös och svenskorna hade svårt att få till bra anfall. Kosse, som ådrog sig en fotskada i finlandsmatchen, byttes ut i halvlek efter känningar i foten. In kom veteranen Therese Sjögran och bytet visade sig vara ett kanonbyte. Efter cirka en minut kom första målet framspelat av Therese Sjögran som gick via en italiensk spelare och in i målen. Först tilldelades Sjögran målet men det dömdes sedan som självmål. Tätt efter kom mål nummer två av Lotta Schelin och 3-0 målet stod ingen mindre än Josefine Öqvist för även det med lite hjälp av en italiensk fot.

Sverige slutade på sju poäng och vann därmed grupp A med tre poäng mer än tvåan Italien. Kvartsfinalen avgörs den 21 juli kl 15.00 i Halmstad och Sverige kommer möta trean i grupp B eller C.