– Jag är så tacksam för den fantastiska uppslutningen på 5-årsjubiléet,säger Run for Prides grundare Janne Siponen. De 425 deltagarna i årets Run for Pride sprang in 42 500 kr som direkt efter loppet sattes in på Regnbågsfondens konto. Totalt har vi nu skänkt 250 000 kronor och mer kan det bli,

425 deltagare sprang alltså gårdagens lopp och av dessa var det 31 som sprang med hund i ”Pets Run”.

På eventområdet fanns ett tiotal sponsorer på plats med goodiebags, det var foodtrucks, glass från Guteglass samt en gigantisk uppblåsbar regnbågselefant på plats. Många passade även på att ha picknick i gräset och satt kvar länge efter att prisutdelning skett.

Artisten Frans, med startnummer 500, uppträdde med nya låtar samt Mellovinnaren ”If I were sorry”. Och precis innan han själv skulle springa hoppade han ner från scenen och ropade att han ville peppa alla med en fotbollslåt som passade lika bra inför ett springlopp, och så sjöng han den gamla klassikern ”Who’s Da’ Man” (Zlatan) mitt i publiken. Frans sprang 10 km på tiden 48:37.

Kvällens konferencier var influensern John Valencia som intervjuade vinnarna samt Regnbågsfondens Ulrika Westerlund som berättade om Regnbågsfondens arbete och att Run for Pride efter kvällens lopp skänkt 250 000 kr till Regnbågsfonden under dessa 5 år som loppet genomförts. Hon berättade också att de pengar som Run for Pride skänkte i år är öronmärkta till HBTQ-projekt i Ukraina.