Vid måndagens Fotbollsgalan på Globen i Stockholm tilldelades Nilla Fischer utmärkelsen Årets back tillsammans med herrarnas Martin Olsson.
Lika säkert som att Påven har balkong, kom en rad tonårsflåsiga flatförakts-kommentarer från killar som säger sig gilla fotboll. På Twitter fick vi bland annat veta att Marcus Holm inte tycker om att tänka på vad Nilla gör med sin fru på kvällarna. Oscar Thawelin ”kastar fan in handduken” om Aslanni skulle komma ut som lesbisk, ”Iamjim” hånar det faktum att det finns lesbiska som spelar fotboll, Nikola Bijelic skojar till det lite extra och undrar hur ”en kille” kan vinna årets ”kvinnliga back”. @fregborn vill markera att han är en riktig kille och kallar Fischer ”årets köksback”. William Karlsson ställer frågan, apropå att just Nilla Fischer utses till Årets back och likt de andra vinnarna tackar sin familj, varför alla bra fotbollstjejer är lesbiska och oroar sig för att hans egen Lotta kanske är det. Adrian Holmberg är en kille som gått i någon slags igenkänningsskola och skriver att ”man ser verkligen hur lesbisk Fischer är”.
Lite udda sätt att gratulera en av Sveriges två främsta backspelare kan man kanske tycka om man bryr sig om fotboll.

Förtydligande: @fregborn meddelar QX via mail att han inte skrivit tweetet ”Årets köksback: Nilla Fischer” som ett uttryck för flatförakt utan ett tweet riktat till vinnaren av titeln, kvinna som man, oberoende om det varit Fischer eller ej.