Den 15 november 2003 bildades en ishockeyklubb för hbtqi-personer i Stockholm. Tjugo år senare har klubben, som då gick under namnet Stockholm Snipers, vuxit till att bli en av Sveriges största hbtqi-idrottsföreningar och den största som samlar idrottare från flera olika sporter. Det högtidlighåller föreningen på olika sätt under hösten, inför en stor jubileumsfest för alla gamla och nya medlemmar i vår.

Stockholm All Stripes fotboll

Stockholm All Stripes har under sin 20-åriga historia kommit att samla idrottsälskande hbtqi-personer från sportens alla hörn. Sedan starten 2003 har föreningen erbjudit allt från ishockey, basket och volleyboll till de idrotter som finns idag – badminton, bowling, fotboll, friidrott, innebandy och längdskidor. Föreningen, som idag har runt 160 medlemmar, har därtill deltagit i och hämtat hem ett oräkneligt antal medaljer från olika cuper, ligor och mästerskap runtom hela Europa, till exempel EuroGames och Gay Games.

– Vi är otroligt stolta över vår långa och rika historia och att vi genom åren har kunnat erbjuda en sådan bredd av olika idrotter och kunnat öppna dörren till idrottens värld för många hbtqi-personer som kanske annars inte hade börjat idrotta. Det är viktigt inte bara ur ett hälsoperspektiv, utan också för att det skapar en social gemenskap och ett socialt sammanhang. Vi har dessutom otroligt roligt ihop, säger Niklas Magnusson, som är ordförande för Stockholm All Stripes och aktiv i föreningens bowlingsektion.

Stockholm All Stripes Badminton

Enligt Vera-Linn Lanängen, som är medlem i styrelsen och aktiv i innebandysektionen, är föreningens arbete väldigt viktigt då hbtqi-personer fortfarande möter stigmatisering och utanförskap och ofta i större utsträckning än andra kämpar med psykisk ohälsa.

– Det är tyvärr fortfarande en verklighet som många av oss får kämpa med och det påverkar givetvis det allmänna välmåendet för många av oss. Genom att idrotta tillsammans skapar vi förutsättningar både för god folkhälsa och gott välmående – när vi tränar med varandra hjälper vi varandra att må bättre helt enkelt. Det är det finaste med All Stripes, säger Vera-Linn.

Stockholm All Stripes Bowling

Stockholm All Stripes Sports Club har som alltid många spännande projekt på gång. Förutom träningar, sociala aktiviteter och olika ligor och turneringar planerar badminton, bowling- och innebandysektionerna egna internationella turneringar i Stockholm i maj och juni. Bowlingens Strike a Pose Tournament går till exempel av stapeln i maj för tredje gången i ordningen, medan badmintonsektionen kör sin Stockholm Wide Open turnering i juni för andra gången i rad. Efter ett lyckat EuroGames i Bern i somras blickar flera av sektionerna nu även mot EuroGames i Wien sommaren 2024.

Stockholm All Stripes Innebandy

Om du är intresserad av att bli medlem i Stockholm All Stripes eller testa på någon av de många idrotter föreningen erbjuder så hör av dig via föreningens hemsida www.stockholmallstripes.se. Föreningen är även mån om att utöka antalet idrotter.

– Om du saknar någon sport och till exempel vill spela beachvolley eller dart eller träna kampsport, så hör av dig till oss. Som vår historia visat är vi alltid öppna för att växa och bredda vår verksamhet och hjälper gärna till att starta nya sektioner, säger Vera-Linn.

Stockholm All Stripes fotboll

Mer information om Stockholm All Stripes jubileumsfest kommer att delas i föreningens sociala medier och via QX Queermap.