Stockholm Snipers vs. Landslaget – ”rått men hjärtligt”

I närmast episka proportioner möttes Stockholm Snipers och det svenska landslaget i handboll för en vänskapsmatch under tisdagen. Stämningen var nervös och förväntansfull. Marcus Tallberg från Stockholm Snipers beskriver sin ängslan precis innan matchen ska börja.

– Det är så jävla grymt, det är verkligen en once in a lifetime grej, jag är jättepepp, men också väldigt nervös över att få ont. Vi kanske inte gör så många mål och blir totalt överkörda.

Landslaget nöjda med matchen

Men det blev en del mål, betydligt fler än vad någon inom Stockholm Snipers hade vågat hoppas på. 7-18 blev den slutgiltiga ställningen, med landslaget som vinnare. Men lagkaptenen Jesper Nielsen var en god vinnare och var inte blyg med att ge Stockholm Snipers mycket beröm.

– Jag tycker att motståndet var bra, jag blev nerknuffad flera gånger, så de var ju inte rädda för att ta i. För oss var det jävligt kul att spela, och det är väldigt viktigt att visa ungdomar därute att handbollen är en öppen sport för alla.

Skickar ut viktiga signaler
Utöver laganda och god stämning var det även meningen att vänskapsmatchen skulle skicka ut signaler till idrottssverige om att det är helt ok att vara homosexuell och sporta. Enligt Kim Nilsson som spelar i Stockholm Snipers är det många unga människor som lägger av med sin idrott för att homofobin kan vara för stor i den omgivningen.

– Det här är faktiskt en viktig fråga att ta tag i och inte bara säga att man jobbar med det, utan här gör man en aktiv insats för att visa att det är ok. Jag tror att idrotten förändras precis som samhället gör, förhoppningsvis ska inte det här behöva vara ett problem att vara gay och sporta om några år.

Stort bildspel
Stockholm Snipers är ett handbollslag i Stockholm som välkomnar alla att spela, en majoritet av lagets spelare är homosexuella, men det finns även ett par straighta spelare. Glöm inte att kolla på alla bilder från matchen som finns här nedanför.