Lördag 25 maj gick den tredje upplagan av Strike a Pose Tournament av stapeln. Det är en internationell bowlingtävling, som arrangeras vartannat år av Stockholm All Stripes bowlingsektion. I år deltog 46 personer från Schweiz, Storbritannien, Tyskland och Italien, förutom en hel del svenskar. Tävlingen blev även i år en stor succé. Anna Wendel från Stockholm har varit med i Stockholm All Stripes bowlingsektion sen den startades och är en av medaljörerna.

Grattis till silvermedaljen, Anna. Är du nöjd med dagens insats?
– Tack så jättemycket! Jag är väldigt nöjd över att hamna på pallplats. Mitt spel idag började och slutade bra, men där emellan var det lite si och så.

Skulle du säga att vem som helst kan vara med och känna sig välkommen?–
Så är det verkligen, alla kan vara med oavsett hur duktig man är. Idag var det en spelare som bara spelat ett par månader och en annan som spelat i över 30 år! Och även om det är roligt att få gå hem med en medalj så är det den sociala biten som är det bästa. Strike a Pose är ett strålande tillfälle att träffa nya bekanta och stämningen under dagen har varit härlig.

Resultat på 69 poäng i lägsta serien till 256 i den högsta visar på bredden bland de tävlande. För de flesta är denna turnering ett socialt event, medan toppspelarna är riktigt taggade. Flera av de internationella gästerna känner varandra sen tidigare och de som deltar för första gången brukar lätt komma in i gemenskapen. Sebastian Gustavsson som vann herrklassen i år har bara positiva kommentarer om arrangemanget.

Sebastian, du var med för första gången, hur kändes det?
– Det kändes riktigt bra! Det är en enorm kärlek och gemenskap.

Vad hade du för förväntningar?
– Jag var nervös! Det ska erkännas. Jag kom ut förra året och de här var mitt första stora event. Men jag ångrar inget!

Lovorden efter turneringen var många och flera deltagare sa redan nu att de tänker återvända 2026 när fjärde upplagan av Strike A Pose-turneringen arrangeras.

Resultat från lördagens tävling

Medaljörer i herrklassen blev:

1. Sebastian Gustavsson

2. Niklas Ek

3. Alessandro Usai

Medaljörer i damklassen blev:

1. Beatrix Schröer

2. Anna Wendel

3. Leena Haapapuro

Medaljörer i lagtävlingen blev:

1. Emin Kaplan, Tom Kershaw, Sebastian Gustavsson (Team Dua Lipa)

2. Markus Sörensen, Beatrix Schröer, Johan Blixt, Jamie Smith (Team Lady Gaga)

3. Anders Eberger, Henryk Babczynski, Markus Schmitt (Team Annie Lennox)

Mer info via Instagram, @strike_a_pose_tournament