Majsan Keller, ordförande RFSL Hälsingland, fick in en förfrågan från Söderhamns IF om de ville närvara på Ungdoms- och handikapp SM och det ville de självklart.
– Det ville vi såklart. Det här är en målgrupp vi vill nå och vi vill lyfta upp allas lika värde inom idrotten. Det här var ett perfekt tillfälle att informera utan att göra en tråkig informativ pratstund. Vi gjorde ingen stor grej utan det stora gjorde deltagarna själva genom att ta ställning för allas lika värde, säger Majsan Keller.

Inspirationen till att måla naglarna kommer från Emma Green Tregaro som målade sina naglar under friidrotts VM i Ryssland förra året för att protestera mot, de då nyinförda, antihomo-lagarna i Ryssland. Ett år senare målas fortfarande naglar i kärlekens tecken, den här gången i Söderhamn.
Sara Flyckt, styrelseledamot RFSL Hälsingland, var också med och målade under helgen.
– Att detta lilla lack ger möjlighet åt storslagna och revolutionerande samtal i nya sammanhang. Att öppna nya dörrar och eventuellt förändra dynamiken i hela grupper av människor från städer och orter runt om i landet, säger Sara Flyckt.
– Vi har öppnat upp dörrar för ytterligare samarbete inför Friidrott-SM 2015 vilket känns stort, avslutar Keller.