I Huddinge, Nacka, Tyresö och Stockholm kommer det under fyra intensiva dagar i augusti att tävlas i allt från friidrott och fotboll till boule och Roller derby.
De största arenorna blir Eriksdalsbadet där alla simsporter, inkluderat hopp, Vattenpolo och synkroniserad simning håller till, Stadion med hela friidrottsprogrammet, Enskedehallen vid Gullmarsplan med bordtennis, innebandy och bowling, Stockholmsmässan i Älvsjö där tävlingsdans, rollerderby och Volleyboll utövas och så Sjöhistoriska muséet där cykling, Triathlon och löpartävlingarna håller till.
Välbesökta platser där man kan se sport blir såklart Tyresövallen där damfotbollen avgörs och i Kärrtorp där herrarnas och de mixade lagens turneringar sker.
Populärt i hbtq-idrottande Sverige är även Rugby på hederligt brittiskt vis och EuroGames rugbyturnering håller självklart till på Årstafältets rugbybana, Stockholm Berserkers hemmaplan.
Förutom tävlingar, där de flesta erbjuds såväl för motionärer och upp till elitnivå, hålls det ett seminarieprogram på Kulturhuset där ett av de tyngsta namnen är den professionella boxaren Orlando Cruz som intervjuas av svenska proffsboxaren Mikaela Destiny Laurén.
Öppningsceremonin på onsdagen (5 augusti) i Kungsträdgården startar redan vid 12 på dagen med aktiviteter för de unga och vid 19-tiden börjar flaggceremoni och artistuppträdanden. Avslutningen på lördagskvällen blir på Stockholms Stadion.
Ännu har inget festprogram för veckan släppts men räkna med knökat på alla barer och ordinarie klubbar. Klart är att klezmerorkestern Sternfall står på Mälarpaviljongens scen på fredagskvällen i det numera traditionella Pride-samarbetet mellan paviljongen, QX och Judisk krönika, som i år alltså flyttar till EuroGames-fredagen. Mer om festschemat när info trillar in!
Att gå in på de olika tävlingarna är vid de flesta tävlingar gratis. Visitors-pass kan fortfarande köpas för 50€ (ca 425 kronor) för de som vi ha fri och garanterad entré och lite goddiebags! Men för övriga är det alltså gratis.
Vis från tidigare EuroGames kommer de populäraste tävlingarna vara simningen och tävlingsdansen så där kan det vara klokt att komma i god tid för att få åskådarplats.

EuroGames evenemang i QX GayMap