20 minuter in i första halvleken och efter ett par misstag från Berserkers lyckades Attila till slut göra två snabba försök och satte båda sparkarna efteråt för att etablera en ledning 14-0. Ett massivt offensivt tryck från Berserkers såg ut att ha gett utdelning strax före halvtid när amerikanska nyförvärvet Michael Pirret kraschade över försökslinjen, men domaren valde att blåsa för klunga då han ansett att Pirret tappat bollen framåt.

Andra halvlek började med en smäll bakåt när Attila sprang in ett försök inom tre minuter från omstarten. I det skedet klev nyblivne kaptenen Evan Graham fram och visade vägen med ett par starka krigande löpningar med bollen i hand. Det som följde var ett massivt lyft från hela laget som gick på offensiven och fick utdelning. Med 25 minuter kvar av matchen bröt uthalven Sylvain Rodriguez igenom försvaret och laget förflyttade bollen ner mot försökslinjen, bollen hamnade till sist hos Romain Boyer som sprang in bollen för ett försök. Attila svarade med kraft och sprang in två försök innan Berserkers än en gång gick på offensiven. Fransmannen Louis Debeney bröt igenom försvaret på utsidan och passade vidare till erfarne vice kapten Carl Lindeberg som slängde sig över linjen och satte Berserkers andra godkända försök i matchen.
Minuten senare blåste domaren av matchen med slutresultatet Attila Rugby 33-10 Stockholm Berserkers RFC.

– Matchen var jämnare än slutresultatet visar, säger tränaren Danny Wadsworth. Vi hade ett mycket starkt försvarsspel och släpper in ett par försök på grund av våra egna misstag snarare än att de bryter ner oss. Hade vi fått med oss försöket från Pirret i första halvlek och gått in i halvtid med ställningen 14-7 istället för 14-0 så tror jag vi går vidare och vinner matchen, men jag är mer än nöjd med hur vi lyfter oss i andra halvlek. Ett par spelare klev fram och storspelade i andra halvlek och det syntes att resten av laget reagerade, de andra lyfte sig och det fick vi utdelning på. Det positiva är att vi har satt ribban högt nu och bevisat för oss själva att vi har gjort enorma framsteg de senaste åren. Det innebär att grabbarnas självförtroende bara växer och att deras passion och hängivenhet ökar. Lika imponerande är att tre av våra nybörjare kom in i andra halvlek och spelade oerhört bra, det är ett fint kvitto på all rekrytering vi jobbat med. Bra början men nu växlar vi om till hemmapremiären mot Erikslund på söndag!