Totalt 30 herrlag ställde upp i turneringen indelade i två divisioner. Division 2 vanns av Leicester Wildcats, efter finalseger över Stonewalls andralag i finalen på Leyton Orients hemmaplan Matchroom Stadium. Övriga två nordiska deltagarlagen Pan Fodbold från Köpenhamn och St Styrmir från Reykavik gick till åttondelsfinal, men blev där utslagna, Pan Fodbold av de blivande segrarna. Division 1 samlade lite färre lag än division 2, sju deltagarlag från fyra kontinenter.

Stockholm Snipers inledde första speldagen med att möta de två Londonklubbarna, London Falcons och Stonewall Lions. Matchen mot London Falcons inleddes nervöst och rörigt, var ju ändå debut i dessa sammanhang, även om det ordnade till sig mot slutet av första halvleken. Ställningen i halvtid 0-0 och spel som mot slutet gav hopp om en bra andra halvlek. I andra halvleken kom dock misstagen. 0-1 på en lite onödig straff följdes av lite beslutsamhetsmissar och när Joakim B gjorde Snipers första VM-mål stod det redan 0-4. Slutställning 1-4 var dock ett resultat som inte helt speglade kapaciteten mellan lagen och Snipers var egentligen jämbördiga motståndarna även om denna matchen rättvist vanns av Falcons.

I match två var det dags mot storfavoriterna Stonewall, som funnits som lag i 20 år och tagit flera titlar i olika turneringar, senast vinst i Gaygames i Barcelona i juli. Till skillnad från föregående match märktes skillnaden mellan lagen och Snipers hade inte mycket att sätta emot, även om de höll ett tidigt 0-1 underläge till slutet av första halvleken då två snabba mål gjorde ställningen i halvlek till 0-3. Sluttställningen blev 0-7 och Snipers hade fått en dålig start på turneringen. Stonewall skulle senare visa sig helt överlägsna i turneringen och vann samtliga 6 gruppspelsmatcher, semin och finalen med sammanlagt 42-0 i målskillnad.

Dag två var första motståndarna Samurai från Japan och spelet var ganska jämnt men ändå kunde motståndarna leda med 2-0 i halvlek, för att i början av andra öka på till 3-0 och i det läget kändes en plats bland de fyra främsta och en semifinalplats långt borta. Dock börjades återupphämtningen och Mark Shaw kunde göra både 1-3 och 2-3 och med matchens sista spark kunde Andreas S kvittera till 3-3 och stort jubel utbröt. I match två mötte Snipers Toronto Titans som liksom Snipers bara tagit 1 poäng på de inledande matcherna. Snipers började mycket bra och pressade tillbaka Toronto och kunde göra 1-0 genom Henry Vo. Toronto kunde lite senare i halvleken göra 1-1, lite ologiskt, då de flesta chenserna var Snipers. 1-1 stod sig halvleken ut, även om nog domaren missade att en boll för Toronto var inne. Andra halvleken blev mycket sämre över lag och ingen av lagen hade speciellt mycket att komma med, men 10 minuter före slutet blev en spelare omkullsprungen i Torontos straffområde och Snipers fick straff. Mark Shaw satte 2-1 och Snipers första VM-vinst var ett taktum.

Efter en välbehövlig vilodag togs spelet återigen upp på torsdagen och Snipers hade bara en match att spela, mot Florida Storm som endast hade 1 poäng på sina 4 första matcher. Snipers började bra och gjorde både 1-0 och 2-0 genom Andreas S och Niels S innan Florida reducerade till 2-1. Innan halvleken var över hade Henry Vo gjort 3-1. I andra halvleken gjorde Florida 3-2 men kom inte närmare och Snipers hade tagit sin andra seger i rad och hade absolut chans på en semifinalplats inför sista dagens match. Snipers låg inför sista matchen på plats 5 av 7 lag och bara sämre målskillnad än Samurai från Japan på sista semifinalplatsen. Då Samurai i sista matchen möter London Falcons som låg trea räcker det med en seger för Snipers mot SAF Gay från Argentina för att bli fyra.

Sista matchen mot SAF Gay öppnade Snipers mycket bra och gjorde 1-0 genom David K. Ett flertal chanser till skapades och både 2-0 och 3-0 kunde kommit där och avgjort matchen. Dock kvitterade argentinarna till 1-1 vilket blev halvtidsresultatet. I det läget var Snipers ändå 4:a och semifinalklara då japanerna låg under med 0-2 mot London Falcons. SAF Gay tog över spelet mer och mer, men skapade inte så mycket under andra halvleken. En kvart före slutet missar David U-J i målet ett uppspel, som hamnade rakt på en motståndare som hade halva målet tomt. Han missar den tomma ytan, men målvakten var i obalans och tappade in bollen i eget mål till 2-1 till argentinarna. I det läget hade Snipers inte någon ork kvar att trycka på för en kvittering som hade krävts för semifinal. Skador och slitna spelare fick laget på fall tillslut och SAF Gay kunde även göra 3-1 och vinna.

En slutgiltlig 5:e plats bara sämre målskillnad från semifinalplatsen i debutturneingen är ändå godkänt och spelarna är nöjda med insatsen. Man var egentligen bara helt borta mot segrarna Stonewall, som vann semifinalen mot Samurai Japan med hela 10-0 och finalen mot laget från Argentina med 5-0 utan att ta i speciellt mycket. Detta ger välbehövlig rutin och erfarenhet inför kommande turneringar, både mindre och stora. Nästa år är det stora målet Outgames i Köpenhamn i juli, men även kanske en mindre turnering under påsken i Reykavik. Påsken 2010 hoppas Snipers att kunna arrangera en mindre turnering i Stockholm och kanske framöver ta VM till Stockholm. I det stora hela var Londonveckan en upplevelse med mycket fotboll och en del andra upplevelser också.