Idag skriver Alexander Bard på Twitter att ägarna av konsertarenan Slakthuset skulle torteras och mördas.

Händelsen har nu polisanmälts av ägarna. Olaga hot är en av anklageslerna.

Orsaken till twitterkommentaren är att Slakthuset hyrt ut sina lokaler för en spelning med reggaeartisten Sizzla. Tidigare har flera av Sizzlas spelningar ställts in på grund av det homofoba innehållet i låtarna han skrivit och framfört.

Senast vid en spelning på Jamaica i mars framförde Sizzla Buju Bantons ”Boom bye bye” – som uppmanar att skjuta homosexuella i huvudet.

Detta trots att Sizzla skrivit på The Reggae Compassionate Act, ett kontrakt mellan flera reggaeartister och hbt-rättsorganisationer, där artisterna förbinder sig till att inte framföra hbt-fientlig musik.

Sizzlas stockholmskonsert skulle först äga rum på Horsntull Strand, men ägarna stälde in när de fick veta att Sizzla brutit mot RCA.

Slakthuset tog över bokningen och idag meddelade ledningen att konserten blir av trots att över 2000 personer protesterat på Facebook. Orsaken sades vara den ekonomiska katastrof som ett kontraktsbrott mot konsertarrangören skulle medföra.

– Men vi aldrig gett bokaren tillträde till lokalen om vi vetat att frågan var såhär infekterad, säger delägaren Jocke Heineman.

Sizzlas management menar att de låtar som citeras i protesterna mot artisten skrevs för länge sedan och att de inte representerar honom som artist.

– Han var en ung man när han skrev de låtarna, han har vuxit sedan dess. När kan vi lämna det här och gå vidare? säger Eddie Brown, Pride Music.

Mer om Sizzlakonserten:

Sizzlas spelning blir av trots protester


Bard uppmanar till mord på lokaluthyrare

”Har inte brutit mot någon lag”

Uppror mot reggaestjärnan – spelar trots inställd konsert

Sizzla stoppas från att spela

Protest mot Sizzlas Stockholmsspelning

Sizzla i Finland

Sizzlan konsertista jälleen sota

Esiintyykö Sizzla Helsingissä