I sommar bjuds det fotokonst med starka homoinslag i norrländska Gallejaur. Fotografen, och fotoboksaktuella, Jonas Norén ställer tillsammans med sin bror Ola Norén och kusinen Peter Rolén ut sina bilder. Alla tre med helt olika stilar och bilder på helt skilda saker.

– Ola är en flitig sportfotograf, men fotar även porträtt. Peter fotar natur och djur och kan tillbringa dagar i skogen i väntan på den rätta bilden. Och jag har fotat nakna män långt innan det blev en trend att vika ut sig på Instagram. Vi har valt ut egna favoriter och ställer ut de gemensamt i sommar, berättar Jonas Norén, som i vintras släppte fotoboken The Man Behind The Penis.

Kopplingen till lilla Gallejaur är given för de tre kusinerna, då deras farfar/morfar Holger tillbringade mycket av sin barndoms somrar där, och han var också en av de första att ta bilder och dokumentera byn.
– Peter kom på iden att vi barnbarn borde återvända till byn och visa upp våra egna bilder. På nått sätt så kommer nog alla vårat fotointresse från Holger och hans intresse av foto.

Hur tas dina nakna bilder på bögar emot mitt i Norrbottens inland?
– Bra! Än så länge har de bidragit till fina samtal mellan mormor och barnbarn som besökte utställningen och pratade om vad regnbågsflaggan är och vad den står för. Norra Sverige skiljer sig inte från resten av Sverige, men just Gallejaur har nog aldrig bjudit på en fotoutställning med nakna män som hånglar.

Så bästa sättet att hitta denna fotoutställning är att koppla på GPS:en om ni befinner er i Arvidsjaur-trakten: Gallejaur ligger längs en grusväg i Norrbottens inland, ungefär 6 mil från Arvidsjaur, och utställningen är öppen onsdag-söndag 11:00-15:00 till 22 augusti.

Mer om utställningen här