Från hela Finland har det kommit in ansökningar om att vara med arrangemang Miss Gay Finland. Ett arrangemang som hålls för första gången i år i samband med Helsingfors Pride som drar igång veckan efter Midsommar.
Nu är det klart att det är totalt 10 kvinnor i åldrarna 18 – 40 år som kliver upp på gayklubben DTMs scen den 26 juni. De flesta hemmahörande i Helsingfors, men flera med rötter i olika delar av landet. Juryn består av i journalisten Rakel Liekkis, entreprenören och hälsocoachen Yazka Love och DTMs chef Markku Valtanen och juryn leds av flatfestarrangören Kristiina Puukko. Evenemanget sponsras av bland andra Qruiser och på QX.fi kan du på finska läsa mer om tävlingen och se fler bilder av kandidaterna.



Lauri Kröger, Jyväskylä, Arto Niskala, Aleks Vehkala, Helsingfors, Samuli Lindgren, Salo, Ragnar Orav, Åbo, Vesa Mursu, Helsingfors, Juha Kulmala, Helsingfors

Även Mr Gay Finland arrangeras i år – såklart – i samband med Helsingfors Pride. I år är det sju killar som ställer upp och den 27 juni väljs den som är mest gay i Finland 2013, på DTM.
I juryn sitter Marimekko-designern Teemu Muurimäki, riksdagsledamoten Jani Toivola, komikern Krisse Salminen, frisören Antonio Flores och den som blir Miss Gay Finland i år. Huvuddomare är TV-personligheten Mikko Silvennoinen.
Fler bilder på killarna hittar du på QX.fi