”Martina blev namnet eftersom jag ansågs tjejig, fjollig”

– Drillpojken släpper video till hyllade singeln Martina.

Lilla versionen av dig är ju fantastisk, hur hittade ni honom?
Hamilton ja. En liten pärla. Jag och regissören Sacha Jean Baptiste skickade mail till våra dansvänner som jobbar som danslärare. På så sätt fick vi tips om Hamilton. Efter en snabb intervju och en liten ‘audition’ så förstod vi direkt att vi hade hittat rätt. För mig räckte det i stort sett att ska hand med honom för att känna att det var ‘Mini-Martin’.

Hur kom idén till videon fram?
– Jag gick runt länge och funderade på hur videon skulle se ut. Jag hade lite olika idéer men satte mig till slut och funderade på kärnan i låten. För mig är det försoningen som är viktigast. På så vis kom idén om att springa framåt i videon. Pojken springer ju ut från skolan, igenom skolmiljön för att till slut nå sig själv som vuxen.

Låten hyllades i QX för ett bra tag sedan, hur kommer det sig att videon kommer nu?
– Sommaren kom emellan, turné med Glada Hudikteatern under hösten plus andra frilansuppdrag. Dessutom fick min vapendragare Sacha som har regisserat och styrt upp hela produktionen, barn bara nån dag efter inspelningen så då gick vi alla in i babybubblan ett tag. Livet med andra ord.

Låttiteln, Martina är en uppgörelse med vad du kallades för i skolan av mobbare, eller hur?
– Ja, det är en uppgörelse med gamla belackarae från skoltiden. Främst högstadiet. Precis. Martina blev namnet eftersom jag ansågs tjejig, fjollig, etc. etc. Jag började pyssla med mina låtar ordentligt med en producent våren 2012. Men då var det andra låtar, Martina fanns inte ens. I den vevan började jag nysta i Martina-perioden med min terapeut och började för första gången inse det där med försoningen i mig själv. Och då skrevs Martina på typ en sekund.

Vad har du fått för reaktioner på låten sedan den släpptes?
– Reaktionerna har varit fina. Jag inser att jag är lite hemmablind med den här historien för jag blir nästan alltid lite förvånad när folk utbrister ‘Vad modig du är som berättar det här’. Det känns dock väldigt fint. Det kan låta klyschigt men jag vill ju beröra. Och när folk tar låten till sig så blir jag enormt glad och stolt.
Det finaste var under singelsläppet. Jag fick tre mail på samma dag från manliga dans-och-sång-vänner som alla avslutade sina mail med namnen i feminin form.

Vad händer för dig framöver?
– Framöver blir det lite olika framträdande på Söderhamn Pride, Norrköping Pride och föreläsning på Peace and Love-festivalen i Borlänge. Jag planerar även att släppa singel nummer två närmare sommaren. Någonting helt annat. En happy song om ett dåligt ligg, haha. Den heter ‘Fläck’…