Pjotr

Holger Zilske – The Birds and the Bees EP (Playhouse) – 12”
Holger Zilske (aka Smash TV) kan verkligen inte göra något fel just nu. I ett hav av smetig minimal och tech house där producenter verkligen måste ha något väldigt eget för att särskiljas från mängden, ja, där behöver den här tyska BPitch-stammisen verkligen inte oroa sig. ”The Birds” har, precis som hans tidigare ”Locomotive Breath”, samma krispiga, klara ljud, en funkig basslinga och ljud som gör den till en tech/deep house-hybrid. Själv har jag blivit helt besatt av ”The Bees” som är något mer knasig. Den låter som en blandning av högsommar och vinter, elektroniska bisvärmar som samsas med ett percussionsolo på istappar. Repeat, repeat, repeat.

Pjotr

Ben Klock – Klockworks 02 (Klockworks) – 12”
Ben är en av de lyckliga få som är resident på Berghain i Berlin, något som också verkligen hörs i hans produktioner. ”Onyx” och ”Sean” har båda massivt rum i sig och låter otroligt mycket… stor grå betongsal. Stora betongpelare och järnbalkar kastas och bärs runt hux flux. Ett unikt och eget sound. Stenhårt och malande men också otroligt avkopplande på samma gång. Technoyoga. Båda låtarna är mästerverk, ”Sean” vinner dock med sin avslappnade men hela tiden vakande melodi. Debutalbum på väg.

Pjotr

Blood & Tears – Run with the Bullet (KarateKlub) – 12”
Eftersom jag endast tipsar om sådant jag tycker är bra kan det lät bli lite tjatigt att skriva hur fantastisk skiva efter skiva är. Jag struntar i det här och låter er med det förstå att ”Run with the Bullet” är lika bra som allt annat jag tjatar om.
Har ingen aning om vilka Blood & Tears är, men de är sjukt säkra på sin grej. Tre låtar med en kortare samt längre remix av Perc. Alla är mörk minimal techno med skarpa ljud som får mig att tänka att det är så här Ellen Alliens ”Sool”-skiva kommer låta efter en remixbehandling.

Pjotr

Dj Empty – Meaningless 6 (Accidental) – ?
Mystisk producent som gömmer sig bakom ett alter ego. Rätt populärt i technoland som du kanske nu förstått. Hans influenser är dock mer säregna. ”Meaningless 6” som är min favorit i serien, leker med gamla afrikanska rytmer, koskällor, ”levande” percussion och mynnar ut i distade ljud. Helt fantastiskt crossoverresultat av gammal folkmusik och modern techno. Jag känner mig som en besatt kulturtant som vill kasta runt på kycklingar och fixa världens bästa bongotrumma när den här snurrar. På promokopian står det att det är en ”sampler”, törs inte svara på om låten är från ett album eller en tolva… vet inte heller när det släpps – håll öronen öppna!

Pjotr

Denise Motto – I M N X T C (Jack your Body to the Beat) (Kool Kat Music) – 12”
En gammal acidfavorit får bli sista peppen inför helgen. Denise Mottos släpp från -87 är otroligt enkel och innehåller egentligen allt en acidklassiker behöver. Det känns också lite fint att veta att det bara är analoga syntar inblandat, lite romantiskt nästan. Denise levererar mantrat ”I M N X T C” över hårt snärjda beats och hetsar ”Do you feel it?!” tills jag dansar hårdare och hårdare för få känna samma sak som henne själv. Det finns ett par stycken tolvor med Denise Motto från andra halvan av 80-talet som jag jagar glatt – har du så hör av dig! Kom ihåg, ”It’s hot and heavy or wet and wild”…

Det jag tipsar om finns ute nu och oftast på www.beatport.com eller i välsorterade skivaffärer. Vill du se mer av vad jag tycker är bra, kolla min chart på: www.myspace.com/who_is_pjotr

Elektroniska tips vecka 22 Elektroniska tips vecka 20 Elektroniska tips vecka 17 Elektroniska tips vecka 16

Elektroniska tips vecka 15

Pjotr listar bästa klubbarna[/link]