1. SOCIALLY HAZARDOUS – BLOMMOR & BIN
Blommor & Bin är tillbaka för 29:e gången!
Det låter ju onekligen som att de hållt på ett bra tag… Jag har inte hunnit gå på så många Socially Hazardous-fester, men bjuds det på techno och elektroniska rytmer i solen mitt på dagen så lockar det alltid mig likt en färsk skithög drar till sig flugor.
Musiken sätter igång redan kl 12, live-band kl 14.30 och efter det startar dansgolvet.
Thaikäk finns att smälla i sig från Krubb-A-Dubb.
OBS! Sidan av Västerbron som leder ner till Grytan är avstängd – spring inte över vägen och dö, ta ist redan andra sidan av gatan innan brofästet. Ekonomiska bidrag är välkomna för att, tja, hålla grytan kokande.
Grytan, Långholmen. Lördag 14/6, kl 12-22. E-mail: [email protected]

2. T presenterar MAD PROFESSOR
Snackar du om dub så går det inte att förbise Londonoriginalet Mad Professor – han är en legend! Mad Professor satte sig själv på kartan med sin ”Dub Me Crazy”-serie, helt unikt för sin tid. Han har också remixat alla från Massive Attack (hans kanske mest kända remixprojekt) till KLF, Depeche Mode och för ca 8 år sedan Robyn. Nu på torsdag gästar han T på Berns och uppträder tillsammans med Victoria Moralez. Fast Forward Sound supportar tillsammans med Leafnuts & Joey Fever. Hala fram röka’t!
2.35:1, Berns, Berzelii Park. Torsdag, 12/6, kl 23-04, 100 kr. 22 år.

3. Kerri Chandler på F12
Det är legendernas vecka i Stockholm. Kerri Chandler var en av de som uppfann det som du kanske själv lyssnar på just nu för tiden – Deep house. Är det inte bisarrt att någon faktiskt varit med och skapat något så fantastiskt? Deep house influenser har ju dessutom blivit mer och mer synliga igen i dagens minimal- och technoproduktioner. Hela Fredsgatan kommer skaka när den här snubben sätter igång. B dere or B squeer!
Fredsgatan 12. Söndag 15/6, kl 19-03. 150kr. 20 år.

4. SAMLAGSKLUBBEN
Superskribenten Quetzala Blanco och MTV Phaser-Karin Winther (hon kanske har hunnit göra mer, hon är så driftig och jag har dålig koll) styr upp det mest liggvänliga jag har hört talas om på Riche någonsin. Det utlovas sexdisco, laddpop, rock’n’roll och Pet Shop Boys (om jag känner Quetzala rätt). Drinkar kommer att flöda; det blir Orgasm och Sex On The beach för hela slanten, själv tror jag att jag tar en Slow Screw Against The Wall, actually… När jag tänker efter så har jag ju ändå legat med precis ALLA på Riche. Det är ganska trångt där.
Lilla baren på Riche, Birger Jarlsgatan 4. Torsdag, 12/06, kl 17-02. Fri entré. 23 år

5. FADE AT NIGHT
Stockholms sista vattenhål för elektroniska vinyljunkies, Fade på Skånegatan, har klubben Fade at Night en gång i månaden i källaren på Morfar Gingko. Chefen Micke tar med sig tre gäster varje gång, nu på fredag blir det Googol Plex, Adam Craft och Peter Löv. Det kommer bli elektroniskt och dansant hela kvällen. Gå och supporta vinylen, det är den värd.är allt du behöver i sommar.
Morfar Gingko, Swedenborgsgatan 13. Fredag 13/6, kl 21-01. Fri entré. 20 år.

Gör du någon bra klubb -dvs INTE schlager- som du tycker jag borde besöka eller skriva om, skicka en pressrelease till [email protected] så kikar jag på det.
Pjotr, med klubbar som Sorry We Killed You (London), Tête À Claques och Manic Panic (Stockholm) liksom klubbkollektivet T och med en DJ-stil som går under namnet ”Maxxximal Minimalizm” listar de fem bästa klubbarna just nu.

Bästa klubbarna vecka 21 Bästa klubbarna vecka 21 Bästa klubbarna vecka 20 Bästa klubbarna vecka 19 Bästa klubbarna vecka 17 Bästa klubbarna vecka 16 Bästa klubbarna vecka 15 Bästa klubbarna vecka 14