Dina artiklar om Mello slår rekord, artikeln om Gunilla inför deltävling 2 har just nu lästs av 85 325 och är den mest lästa artikeln senaste året, kommentar?

– Det är ju galet roligt. Det kändes inte som en helt lätt uppgift att ta över från Ronny som gjort det här i 20 år när jag fick frågan, men det är ju skönt att höra att hans läsare verkar stannat kvar och att ännu flera hittat till QX.se. Jag är otroligt glad och tacksam för den responsen.

Vad kommer det sig tror du?

– Jag har verkligen ingen aning. Kanske beror det på att Ronny syns i rutan varje lördag och tittarna där hemma förstår när de ser honom att det är på QX.se du hittar äkta, nördig bevakning av Melodifestivalen som tar tävlingen på allvar? Eller så är det för att Sveriges två bästa Mello-tyckare utanför QX, Hanna Fahl och Markus Larsson, inte skriver i år? Hanna slutade ju för några år sedan, men det är först i år som Markus är tyst på grund av pappaledighet. Så det finns inte så många riktigt insatta röster kvar. Sen hoppas jag ju såklart att folk tycker det jag skriver är intressant att läsa och att det spridit sig.

Hur skiljer sig årets Mello från tidigare år?

– Den stora skillnaden är väl kanske inte så mycket det nya upplägget som att Eurovision faktiskt ska hållas i Sverige. Intresset brukar alltid vara högre året efter en vinst. Annars så tycker jag tyvärr att Mello 2024 är väldigt, väldigt likt Mello de senaste åren. Speciellt musikaliskt.

Upplägget med sex låtar…och fem deltävlingar, vad gillar du det?

– Jag tycker det har fungerat helt okej. Det känns inte direkt som någon revolutionerande skillnad. Från ett rent personligt håll är det ju skönare med färre repetitioner att se och skriva om varje vecka, och lite lättare att tippa hur det ska gå (även om jag tippat oväntat fel med tanke på de förväntade resultaten varje vecka).

Hur skulle ditt Mello-dröm-upplägg vara om du fick bestämma?

– Jag har egentligen mest åsikter om musiken och inte så mycket om upplägget. Men jag hade inte sagt nej till fyra deltävlingar + final, med tre låtar vidare från varje vecka utan någon som helst andra chans.

Hur mycket tid tillbringar du på att sitta och se repetitionerna?

– Med tanke på hur många timmar som jag och Ronny suttit i ishallar genom våra 18 år så är det försvinnande lite tid man behöver vara på plats numera. På torsdagarna kan jag följa allting bekvämt hemma i soffan via länk i fem timmar, men sedan försöker jag vara på plats i ishallen för två timmar repetitioner och ett genrep med publik på fredagarna. Man vill ju ha stämningen och höra skvallret också! På lördagen ser jag det på TV på ett hotellrum för att få samma bild av kvällen som tittarna därhemma.

Är det fortfarande lika kul?

– Jag skulle ljuga om jag svarade ja på det. De första tio åren var ju allt så galet spännande både i hur tävlingen och resultaten såg ut, människorna man träffade, ja allt! Dessutom har jag som sagt en del åsikter om hur trist och enformig musiken blivit… Men. Med det sagt. Det har varit en enorm kreativ kick för mig att få skriva texterna på QX.se i år. Det, och så klart att se Ronny vara så grym på TV varje vecka, har verkligen gett mig en rejäl nytändning på Melodifestivalen, och nu hoppas jag få fortsätta att jobba med det här för QX ytterligare några år! Dessutom ser jag otroligt mycket fram emot Eurovision. Det tycker jag nämligen bara blivit roligare och roligare att skriva om. Så ni lär inte bli av med mig på ett tag…

Tills sist Ken, vem vinner Mello 2024?

– Haha. Den svåraste frågan av alla i år när startfältet är lika blekt som ifjol, men saknar en Loreen. Det trygga svaret är väl Marcus & Martinus. Men jag hoppas på Jacqline eller Medina.