Tävlingslåten heter ”Miss Kiss Kiss Bang”. Att hans egna ”Miss Kiss” är en man har den 29-årige amerikanskfödde Oscar Loya nu bersättat i den miljonsäljande sensationstidningen Bild.
Han berättar att han kommit till Tyskland för att det var här han fann mannen i sitt liv. Det hände en vacker kväll för fem år sedan när Oscar var på turné i München. Efter premiärföreställningen av musikalen West Side Story smet en kille med namn Stefan bakom scenen med en blombukett i handen… De bytte telefonnummer och så träffades de och blev kära i varandra.
Under två år reste så Stefan till alla de platser i världen där pojkvännen stod på scen. Men till sist lades musikalkarriären på hyllan och de båda flyttade ihop.
Nu satsar Oscar på en solokarriär som sångare och arbetar på sitt debutalbum. Och när han åker till Melodifestivalen följer sambon naturligtvis med honom.
”Det vore farligt att låta honom resa ensam så jättesnygg som Oscar är”, kommenterar Bild med glimten i ögat. Men att Oscar som flera TV-kändisar före honom har kommit ut just i den beryktade skandaltidningen Bild väcker blandade känslor inom homovärlden. Och när själva tävlingslåten som är swing parat med lite pop presenterades i tysk TV i februari då gick den inte heller riktigt hem bland homosarna.


Alex Swings Oscar Sings ”Miss Kiss Kiss Bang”, i tysk TV den 21:a februari.