När folkets rösters räknades var det ingen tvekan, norsk-kenyanska Stella Mwangi och låten Haba Haba fick med sina 280.217 röster, nästan dubbelt så många som nummer två, gruppen The BlackSheeps.

Även innan norska finalen var intresset för Stella stort, i alla fall om intresse kan mätas i klick på YouTube. Redan då hade hennes framförande från den tredje norska deltävlingen fått över 100.000 klick. När segern var ett faktum var det en gråtmild och mycket rörd 24-åring som tackade hela det norska folk för stödet. Och om det är dansglada rytmer och en enkel catchig refräng Europa vill ha, ja då är det inte omöjligt att vi igen ses i Oslo till nästa år!

I Oslo var detta alltså ingen vilken som helst helg. Skeive Dager, Rabalder cup, som också gick av stapeln denna helgen, och Den norske grand prix-klubben arrangerade nämligen afterparty på Rockefeller. Stein Runar Østigaard kunde berätta om slutsålda biljetter och 1400 glada schlagerfreaks festade loss i den kalla Oslonatten till betydligt varmare Eurovisionrytmer.

För alla som inte nöjer sig med schlager och som verkligen gillar vinter och snö, kan vi trösta oss med att vintern inte är över ännu. I Hemsedal arrangeras nämligen 11.-13. mars Skeive Ski, en tredagars queer skidfestival för alla som är sugna på lite vintersport. För tycker du inte det gick undan med Haba Haba, kommer definitivt gå undan i backarna då!