Schlager, rock, danspop eller poprock? Där har ni genrerna som slåss om Globenbiljetter i kväll. De andra slåss om smulorna.

Kvällens deltävling skulle lätt kunna delas in i två delar: De som slåss om Globenbiljetter och de som slåss om att att inte bli sist. Nicke Borg, Melody Club, Lingd Bengtzing och Love Generation var alla populära hos genrepspubliken och är också våra favoriter till att ta två Globenbiljetter.

Melody Clubs The Hunter blev genrepspublikens favoriter under fredagskvällen och blir därmed stora favoriter till den första biljetten. Deras effektiva poprockdänga kommer definitivt att ta sig vidare på ett eller annat sätt i Melodifestivalen 2011. Men blir det som etta, tvåa eller trea?
Nicke Borgs rockballad i midtempo, Leaving Home, är musik som många går igång på och är en contender just därför. Rockare lyckas i princip alltid i Mellon. Minns bara The Poodles och HEAT. Den är gjuten att avancera vidare på nåt sätt.

Linda Bengtzings traditionella schlager i kanariegult kommer likt sina schlagersystrar Shirley och Sanna att vara populär hos röstarna under kvällen. Frågan är bara om hon gör en Sanna och går till final, eller om hon likt Shirley tar sig till Sundsvall och Andra Chansen. Vi tippar det sistnämnda eftersom konkurrensen är så pass stark.
Och RedOne-favoriterna Love Generation då? De går hem stenhårt hos experterna i media, men genrepspubliken var lite mer avvaktande. Fast vi hoppas innerligt på en dansskräll, och att publiken ger Danny och Eric ytterligare en modern kandidat att slåss om Globensegern med.

De som hamnar utanför är Linda Pritchard. Anders Fernette, Lasse Stefanz och Julia Alvgaard. Lindas ballad är lite för gapig, Fernettes radiorock är för tjatig, Lasse Stefanz för osvängiga och Julia Alvgaard..tja, hon är bara sist. Vi gissar att Linda Pritchard går segrande ur den fighten och därmed upprepar sin femteplats från ifjol.