Meh! Vad är det med folk i år? Försvann allt Eurovision-tänk med lördagsgroggen? Hur mycket vi än älskar Linda Bengtzing så var det väl för sjutton inte ett sunt beslut att låta henne gå som etta till Globen? Var inte tanken att vi skulle försöka att INTE återupprepa ESC-fiaskot från i fjol? Vi skulle ju tänka internationellt och hitlista, inte schlagerfest. Don´t get us wrong, Linda-lovers, La Bengtzing får gärna gå vidare för oss. Men som TVÅA, inte som första finalist. Den platsen skulle ju gått till kvällens mest givna Globenfinalist: Love Generation.
För hur kan man inte se att deras snygga dansdänga Dance Alone är en gjuten ”direkt-till-Globen”? Den var ju en mycket bättre och modernare låt om vi nu ska tänka Düsseldorf. Nä, istället blir det Andra Chansen för den snygga svartvita kvartetten. Mot den som hade den absolut bästa och fräschaste schlagern i år, Jenny Silver. Kul. Nej.

Som finalist nummer två valdes Nicke Borg. Jaha. Den har vi mässat om som farlig sedan i början av veckan, så det var ju ingen chock. Men är det en bra Eurovisionkandidat? Nä. Men folks kärlek till rockare är som vanligt inte att underskatta.

Till Andra Chansen gick också Linda Pritchards ballad Alive. Hon sjunger såklart klockrent, men att den elgitarrfesten med extra wail gick vidare var en liten överaskning. Hm.

Vidare då? Att Melody Club hamnade utanför toppfemman var lite oväntat. De gick hem stort i arenan igår och vi var övertygade om att de hade en plats bland de som gick vidare säkrad. Men falsksång var tydligen inte populärt hos folk, även om det maskeras i svart kajal och rockposer bland schackpjäser.

Slutligen: Den här kvällen bestämde jag mig för att gå med i FI. Jag ska göra allt för att stötta kampen för att kvinnor ska få chansen att bedömas på samma grunder som män. Det ska fan inte vara svårare att få folks gillande på grund av att man inte har snopp mellan benen. Att Love Generation inte gick vidare direkt, och att finalen kryllar av män är ett lysande bevis på att vi lever i ett samhälle som är åt helvete fel. Och det spiller tyvärr även över i den glammiga schlagervärlden.

Tjoflöjt.

Nu är det efterfest där vi med sorgflor ska dansa till alla årets låtar.