I kväll är det alltså dags. Melodifestivalen 2011 ska avgöras. Och det kommer den att göra med en uppställning som inte alls känns hundraprocentig. För vi vet att ni känner precis som oss, alldeles för många artister och låtar saknas. Det hade ju varit så kul att höra vad de internationella jurygrupperna tycker om My Heart is Confusing Me, Dance Alone och Something In My Eyes. Visst fasen hade alla tre nämnda låtar placerat sig bättre här än många av låtarna som är har, om de bara fått chansen. Well, nog om det. Nu är det som det är.

Vi gissar att det blir en hård fajt mellan Danny, Saade och The Moniker, allt beroende på hur de elva jurygrupperna från de europeiska länderna behagar att lämna sina röster. Och är det så att de har en klar och tydlig favorit så är det den låten vi ska skicka till Düsseldorf. Punkt.
En liten skräll vi hoppas på är Swingfly. Hans Me & My Drum sitter som en smäck efter en lyssning och den skulle funka utmärkt i Europa. Hoppas folk fattar det, och röstar fram den så att den iaf har en chans om ni internationella juryn väljer att plussa den.

Programmet i övrigt är en traditionell historia där Lena Ph, Christer Sjögren, Ola Salo och, kvinnan som sönderanvänts i schlagersammanhang, Nanne rockar loss i ett snygg pausnummer som på nåt obegripligt sätt ska knyta ihop sketchhaveriet The Hurricane. Varför kvartetten kommer in och bränner av den här rocklåten förklaras aldrig. Men skit samma, bara vi slipper se Peter Stormare igen.
Allt kommer i alla fall handla om röstningen, och hur poängen presenteras. Det kommer nämligen bli en mycket spännande final. Även om uppställningen som gör upp om schlagerkronan inte är så spännande.