Vi hade chansen. Vi var så nära. Vi hade kunnat flytta fram positionerna och få ytterligare en vinnarkandidat till Eurovision. Men så kommer svenska folket (och internationella jurygrupper) in och härjar om. Med ett enda poäng.
Hur kan The Mamas vinna med sin ljumma soulpop när vi hade flera helt fantastiska Eurovision-kandidater i uppställningen, bland annat i Dotter och Anna Bergendahl.
Jo, absolut, Anna var borta efter att varken ha plussats av de internationella jurygrupperna eller folket. Så hon skulle vi uppenbarligen inte skicka.
Men då skulle ju Dotter SJÄLVKLART ha vunnit. Låten som utländska ESC-fans gick ner i brygga för när de hörde den efter deltävlingen i Göteborg. Låten som är den största hiten på Spotify just nu, och låten som hade kunnat ta vår sjunde ESC-seger.

Istället skickar vi samma låt till Eurovision en gång till. Fast sämre. John Lundvik hade ändå mäktigheten, färskheten och låten. Det var nåt att från Sverige. Javisst, Move är en bra låt. Det är det, men nån vinnare är det inte. Det här är bara ett så jädra stort steg bakåt för Sverige i Eurovisionsammanhang. Move är ett stycke stabil soulpop som mer handlar om stora härliga röster än att våga sticka ut, och göra avtryck i en tävling.
Men men, den fick ju som sagt höga poäng av de internationella jurygrupperna så det kanske ändå kan gå hyfsat. Men som det är just nu har jag extremt svårt att se att Move ska göra nåt större avtryck i Eurovision i maj. Om nu inte Corona stoppar.

I övrigt blev det ju exakt som vi gissade igår: Dotter och Anna Bergendahl på pallplatser, och strax efter Hanna Ferm. Femma blev mannen som har en av årets största hits, Anis Don Demina och hans Vem e som oss.
En helt rimlig toppfemma som gärna kunde fått se annorlunda ut i ordningen.

Men otroligt härligt ändå att det är var kvinnliga uttryck på alla fyra topplatser i Melodifestivalen. Det har ju inte hänt i modern tid. 2004 kommer väl närmast då, med Lena, Shirley, After Dark och Petra Nielsen i topp.

Så här blev det i övrigt:

6. Paul Rey
7. Felix Sandman
8. Robin Bengtsson
9. Victor Crone
10. Mariette
11. Mendez feat. Alvaro
12. Mohombi

Programmet i övrigt skrev vi ganska mycket om igår.
Jag tycker att I Bergakungens Sal-öppningen tillhör en av de bättre starterna för en finaln de senaste åren, och Lina, David och Linnea var bra som värdar för finalen.
Framförallt Linneas leverans när det gällde folkrösterna var briljant. Klart en av de bästa, lagom takt, ton och feeling. Loved it.
Synd bara att jag inte kan säga detsamma om resultatet.