Vilket fantastiskt jobb! Varför har du byggt ESC-scener i Lego?
– Det började för drygt tio år sedan när jag blev rätt mobbad i skolan. Jag började bygga ESC och Melodifestivalen, mina favoritprogram, i bland annat Lego för att ha något att se fram emot efter skolan. Mobbningen fortsatte, som till stor del handlade om att jag var bög och utlandsfödd, men jag fortsatte bygga. Sedan avtog mobbingen, men mina byggen blev till filmer och klipp och idag har jag EBU:s och Jon Ola Sands tillstånd att ladda upp på allt på Youtube.

Släppte det jobbiga i skolan när du fick komma hem till din hobby hemma och känner du att du fått lite ”revansch” nu?
Jo. jag släppte det jobbiga när jag gick in i detta. Fast ibland var det otroligt svårt. Jag tänker inte så, min revansch är snarare att de inte lyckades få mig att känna mig värdelös och som om min läggning var fel. Idag mår jag mycket bättre och är starkare.

Om jag förstått rätt så har du byggt 2013 och 2014 års Eurovisionscener i Lego och sedan filmat dessa finaler?
– Nu har jag ”bara” gjort förra årets final, men jag jobbar för fullt med årets upplaga, att göra och filma hela finalen på 30 minuter med Legogubbar och gummor.

Hur lång tid har det tagit?
– Jag började med Köpenhamn-projektet redan i februari detta år och tror jag är helt klar i början av november. Bara att bygga årets scen tog drygt 200 timmar. Dessa projekt tar upp nästan all min tid när jag inte jobbar eller pluggar. Så stor del av min fritid med andra ord.

Har det varit svårt att få tag på rätt bitar, och hade du redan bitarna?
– De senaste åren har jag ägnat en hel del tid att köpa massor av bitar på Tradera.

Hur mycket pengar har du lagt ner?
– En upplaga kostar mellan 3000 och 5000 kronor skulle jag gissa på.

Vilket bidrag var din favorit 2013 och 2014?
– Jag älskade Nederländernas låt Birds förra året. Den var så egen också gillar jag Anouks röst väldigt mycket. Även i årets tävling gillade jag Nederländerna, de stack ut även i år. Men Sverige och Österrike var även stora favoriter för mig. Det här var första gången någonsin som jag gissar topp 3 rätt!

Vad blir nästa projekt?
– Om några veckor börjar jag läsa mitt andra läsår på Umeå Universitet där jag läser till medieproducent. Men idag och fram till skolan börjar jobbar jag med EBU inför årets upplaga av Junior Eurovision Song Contest som hålls på Malta i November. Det är andra året i rad som jag är med och jobbar med tävligen vilket känns helt fantastiskt!