Under fredagens genrep fick vi en indikation på att ”Andra Chansen” snart är över.
De åtta bidragens artister börjar nämligen få en ansiktsfärg som liknar kulören som täcker landskapet här. Nu jäklar är det allvar. Det blir inga mer chanser och Arctic Arena rymmer ohjälpligt sex loosers innan lördagskvällen är slut.
Eller ja, för Caracola och Therese är det väl egentligen en seger att ha kommit så här långt, och dom ska ju ses som vinnare vad som än händer i ”Andra Chansen”.
Och Sibel och Suzzie Tapper har väl egentligen inte heller haft en enorm press på sig…?
Men för E-type & The Poodles, Ola, Nordman och framförallt, Carola & Andreas så är det en kamp på liv och död som väntar. För blir det inte Globen för det här gänget så är Melodifestivalen 2008 ett misslyckande för kvartetten.
QX svar på Carola & Andreas, Ronny Larsson & Ken Olausson har granskat de fyra duellerna med stor noggrannhet och det här är vad vi kom fram till:

Duell 1

Ronny:
Ola – Love in Stereo: QX QX
Caracola – Smiling in Love: QX QX QX QX QX
Jag gillar Ola som sjutton men han jag har sedan dag ett hävdat att hans låt är ohjälpligt trist. Love in Stereo lyfter ju aldrig! Så i den här duellen så är valet solklart för mig. Caracolorna bjuder på tre minuters färgglad energi med en mördarrefräng, och finns det nån rättvisa så slår trion Ola. Och jag bryr mig inte om att Ola har en fanbase större än Globen: Nu får han på nöten av tre sköna brudar som enligt mig har en av årets skönaste låtar.

Ken:
Ola – Love in Stereo: QX QX QX QX QX
Caracola – Smiling in Love: QX QX QX QX
Jag gillar Ola. Jag älskar hans åttiotalsnostalgiska låt. Jag gillar Smiling in Love (trots att det är ett hysteriskt galet glatt eksem till refräng). Och jag älskar de underbara Caracolorna. Hjärnan säger alltså Ola och hans Idol-fans, medan hjärtat säger båda – men magen känner att kanske är det lite mera oaa-ooappadooa-yeaho Sverige vill ha och behöver. Måste jag välja så blir det väl att jag som alla andra gissar att Ola tar det med minsta möjliga marginal på grund av en större fan-base…även om det inte har betytt något tidigare i år.

Duell 3

Ronny:
Thérèse Andersson – When You Need Me: QX QX QX
Suzzie Tapper – Visst Finns Mirakel: QX QX QX QX
Terrans låt har växt för mig och Suzzies låt är tokfin. Men det här är en duell som jag hellre sett utkämpas mellan Patrik Isaksson och Velvet, båda bättre bidrag i respektive deltävling. Jaja. Suzzies ballad faller på att Suzzie inte har så mycket artistiskt att komma med. Ett finstämt framträdande blir just….fint. Therese Andersson har en maffig låt som publiken tydligen gillar och framträdandet är skönt storslaget. Therese vinner.

Ken:
Thérèse Andersson – When You Need Me: QX QX QX
Suzzie Tapper – Visst Finns Mirakel: QX QX QX
Medan jag fått andra balladfavoriter än Suzzie sedan Göteborg så står ”Terrans” operadiscorock ut mer och mer och belönas därför för det med ytterligare ett QX av mig. Jag har helt enkelt roligare med PayTV-bruden och hennes låt. Annars är det här för mig personligen den minst intressanta duellen och jag är böjd att acceptera vad andra röstar fram…även om jag nog tror det blir operadiscorock trots allt.

….Så:

Ronnys sammanfattning:
Sibel är en lika given Globenkandidat som Charlotte Perrelli. Det finns inget mer att säga om det. Caracola får ju såklart storpisk av Sibel. Däremot kan Carola & Andreas stöta på patrull när det gäller Therese. För hur poppis är Fröken Operadisco egentligen? Äh, jag är torr och tippar med huvudet: Sibel & Carola/Andreas fyller ut Globenstartfältet.

Kens sammanfattning:
Vem av Ola eller Caracola som än vinner på målfoto så får de stryk av Sibel – som därmed blir Sannas enda konkurrent om balladrösterna i Globen. Andola samlar sina styrkor och bränner Nordman s finalbroar. I ”skrikduellen” mellan Therese och Carola blir Andreas den gyllene biljetten till finalen. Summa sumarum: Sibel och Androla till Globen.

…Och här kan du diskutera Melodifestivalen:
Qruiserklubb om Melodifestivalen

…Och här hittar du mycket mer om Melodifestivalen:
Schlagerprofilerna

Publicerad: 2008-03-07 23:00:00