Debatt

Liberala ungdomsförbundets ordförande Birgitta Ohlson, gav sig igår ut i polemik med kristdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Ulla-Britt Hagström.

Hagström skrev i förra veckan en debattartikel i Expressen där hon menar att ingen skall diskrimineras på grund av sin sexuella läggning.

Liberala Ungdomsförbundets Birgitta Ohlson reagerar i en svarsartikel i Expressen igår genom att säga att ”partiet har varit emot i stort sett alla reformer för att förbättra situationen för homosexuella”.

Hon exemplifierar med att kd röstat emot partnerskapslagen, utökat diskrimineringsskydd, förbättrad undervisning, lika regler vid pensioner och försäkringar. Dessutom ger hon exempel på de uttalanden som ledande kristdemokrater gjort. Dessa finns samlade på hemsidan
kd.just.nu.

Birgitta Ohlson går dessutom till angrepp mot att Hagström när Vecko Revyn för ett par år sedan visade lesbiska som pussas hävdade att det var ett sätt att locka ungdomar till att bli homosexuella.

”Kristdemokraternas politik går ut på att diskriminera en grupp människor som redan i dag har sämre rättigheter” skriver Birgitta Ohlson. ”Det är upprörande att ett politiskt parti försöker ta politiska poänger på diskriminering och smutskastning av en utsatt minoritet. För kd betyder tydligen principen om alla människors
lika värde inte mycket.”

http://www.luf.se/

Källa: Luf

Publicerad: 2000-07-18 13:32:05